Tulcea

Astăzi Europa întreagă celebrează Ziua Dunării!

Ziua Internațională a Dunării este aniversată anual la 29 iunie, pentru a marca semnarea Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea (ICPDR) din 29 iunie 1994, la Sofia, Bulgaria.

Documentul asigură cooperarea dintre guverne, organizații non-guvernamentale, instituții de cercetare și industrie, data fiind marcată la nivel internațional la propunerea țărilor dunărene și sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea.

Dunărea i-a dăruit Tulcei Delta, și totodată reprezintă principala cale de transport a județului nostru, ceea ce, pe lângă importantele beneficii, ne aduce și responsabilitatea de a ne proteja această preţioasă resursă. În acest sens, construcția podului suspendat de peste Dunăre, cel mai important proiect de infrastructură realizat în România în ultimii 30 de ani, pe lângă dezvoltarea infrastructurii rutiere, va diminua considerabil poluarea marelui fluviu.

Ziua Dunării înseamnă solidaritate între popoarele care împart această resursă naturală, având o dorință comună, conservarea acesteia.

Back to top button