Ştirea zilei

Atenţie! Diseară avem prima ninsoare din această iarnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben pentru judeţele Tulcea şi Constanţa cu interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 20:00 – 16 decembrie, ora 14:00

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului

Zone afectate: Dobrogea

În intervalul menționat în Dobrogea vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp) și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze de 40…45 km/h. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge 50…60 km/h.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în estul Munteniei, unde vor fi și condiții de polei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

RECOMANDĂRI ALE ISU DELTA TULCEA:

✅ Înainte de a pleca la drum, cetățenii sunt sfătuiți să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, săculeț cu nisip, lopată etc.), să se asigure că rezervorul de combustibil este plin, iar sistemul de încălzire funcționează eficient.
✅ Totodată, pentru siguranța lor, le recomandăm acestora să evite pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică.
✅ În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.
✅ Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

ℹ️Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Back to top button