Ştirea zilei

Aproape 2200 de sloturi libere pentru vaccinare în judeţul Tulcea!

- cele mai multe sloturi de programare sunt la Măcin, aproape 1800

Începând de ieri, 10 martie, 73 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna. Unul dintre aceste centre a devenit operaţional în judeţul Tulcea, la Casa de Cultură din oraşul Măcin.

Potrivit autorităţilor, procesul de vaccinare va începe efectiv din data de 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Astfel, în aceste 73 de cabinete se pot vaccina zilnic peste 4.300 de persoane.

IMPORTANT

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la  același domiciliu cu acestea. 

Persoanele interesate din această a doua etapă se pot programa pe https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/  individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

Pentru programarea cu vaccinul produs de compania Moderna în acest moment, 11.03.2021, ora 11.00, sunt disponibile 1302 sloturi de programare la Casa de Cultură de la Măcin.

Pe lângă acestea, tot la Măcin mai sunt 494 sloturi disponibile pentru vaccinul produs de compania Astra Zeneca, tip de vaccin pentru care şi la Isaccea, la centrul de vaccinare din Sala de Sport mai sunt disponibile 391 sloturi de programare.

Altfel spus, la nivelul judeţului Tulcea, exclusiv pentru – ATENŢIE! – persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la  același domiciliu cu acestea sunt disponibile în total 2187 de sloturi de vaccinare.

Vaccinare la liber cu vaccin Astra Zeneca pentru 3540 de persoane

În vederea accelerării campaniei de vaccinare și limitării efectelor pandemiei, începând de ieri, 10 martie, se deschide Etapa a III-a pentru persoanele din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori.

Pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, în următoarele municipii și localități: municipiul Alba Iulia (2) – județul Alba, municipiul Brașov (6) și localitatea Sâmpetru (1) – județul Brașov, municipiul Cluj-Napoca (13) – județul Cluj , municipiul Petroșani (2) – județul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – județul Sălaj și municipiul Timișoara (14) – județul Timiș.

În municipiul Giurgiu – județul Giurgiu și municipiul Baia Mare – județul Maramureș vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile.

Astfel, începând de ieri, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie.

Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Reamintim faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie a.c. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

 

 

Back to top button