fbpx
Ştirea zilei

ATENŢIE! Trei tulceni amendaţi pentru că au acceptat să muncească „la negru”!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a desfăşurat în luna mai 2022 un număr de 104 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat  26 amenzi în valoare de 168.500 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 77 avertismente și au fost dispuse 127 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 60 controale, în urma cărora s-au aplicat 41 avertismente şi 20 amenzi în cuantum de 118.500 lei, din care 60.000 lei reprezintă amenda aplicată unui angajator unde au fost depistate 3 persoane prestând activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă conform art. 260 alin.1 lit. e din Codul muncii. Au fost dispuse 88 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

De asemenea, cele 3 persoane fizice, ce desfăşurau activitate fără contracte individuale de muncă, au fost sancţionate cu amenzi  în cuantum de 1500 lei, conform art. 260 alin. 1 lit. f  din Codul Muncii (câte 500 lei pentru fiecare persoană). 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 44 controale, aplicându-se 36 avertismente şi 6 amenzi în cuantum de 50.000 de lei. Au fost dispuse 39 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Ca urmare a nerespectării reglementărilor legale în domeniul securităţii sănătăţii în muncă s-a produs un eveniment la o societate comercială ce are ca domeniu de activitate agricultura, în care şi-a pierdut viaţa un zilier, cu vârsta de 50 ani, eveniment cercetat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE