Ştirea zilei

Au plătit înzecit băutura consumată în spaţii publice

De la începutul lunii septembrie, jandarmii tulceni au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5000 lei pentru consumul de băuturi alcoolice în locurile publice.

 „Cele mai multe fapte săvârşite au fost constatate prin sesizarea din oficiu a jandarmilor, care au acţionat de fiecare dată pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte  publică. Pentru prevenirea acestor fapte, dorim să reamintim cetăţenilor următoarele:

Conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege, reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri şi discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani.”, se arată într-o precizare a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea.

Back to top button