fbpx
Alte sporturi

Aur mondial la C1 500 metri pentru Cătălin Chirilă la Duisburg! Azi e în finala de la C1 1000 metri

Tulceanul Cătălin Chirilă, originar din Sarichioi, s-a impus ieri, 25 august 2023 în proba de C1 500 de metri (canoe simplu), fiind urmat de germanul Conrad Scheibner şi de moldoveanul Serghei Tarnovschi. Pentru această finală, sportivul care a adus până acum singura medalie pentru România la acest Campionat Mondial și-a luat revanșa după ce a pierdut în urmă cu două luni aurul în Polonia la Europene la doar câteva sutimi. De această dată victoria sa a fost mult mai categorică așa cum se vede în filmul de mai jos.

Anul trecut, în Canada, Cătălin Chirilă a câștigat aurul mondial la proba de C1 1000 de metri, preferata sa, iar azi de la ora 13 va încerca să își păstreze acest titlu în finala probei în care vor mai fi cehul FUKSA, Martin ( principalul contracandidat și cel mai bun timp în calificări), ungurul ADOLF, Balazs, polonezul GLAZUNOW, Wiktor  și moldoveanul TARNOVSCHI, Serghei, alături de alți patru sportivi din Ucraina, Germania, Brazilia și Canada fără prea mari șanse la medalii.

Dacă proba de vineri a fost una neolimpică, finala de azi va conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE