Ştirea zilei

Avertizare Cod galben la Tulcea de la ora 15!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben valabilă, astăzi, în intervalul orar 09:00-15:00 pentru județul Tulcea.

Se vor semnala : local și temporar, intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 – 60 km/h

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea recomandă tulcenilor să evite deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.
În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.
Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenenlor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermendiul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store precum și pe platforma www.fiipregatit.ro

Back to top button