fbpx
Ştirea zilei

La ora 21 nu se oprește apa la robinete, ci alimentarea rezervorului din Uzina de apă!

Printr-o postare pe facebook, Aquaserv SA Tulcea, cel mai celebrul operator regional de apă din nordul Dobrogei, a considerat că a informat populația municipiului că azi, cităm, ”se va opri apa în tot orașul”.  Nimic mai fals!
Pe data de 22 iunie, cu începere de la ora 21.00 ,până pe 23 iunie , ora 6.00, se va întrerupe alimentarea cu apă în tot municipiul Tulcea. Oprirea programată a serviciului este motivată de spălarea și dezinfectarea rezervorului de apă din cadrul Uzinei de apă și este o manevră operațională necesară și periodică.” – este textul care explică foarte limpede că de fapt se oprește activitatea rezervorului de apă din cadrul Uzinei de apă. Pentru cel mult 9 ore…
Acesta, din imaginea de mai sus, este rezervorul din incinta Uzinei de apă, dar nu e singurul rezervor din oraș. Iar faptul că mai există și rezervorul de pe strada Rezervorului (de aceea se numește așa strada!) asta înseamnă că după ora 21 va mai curge apă la robinetele locuințelor din municipiu câteva ore, dacă nu chiar până dimineața când se va repompa apă din rezervorul proaspăt curățat și dezinfectat din incinta Uzinei de apă.
Astfel, ori de câte ori monitorizarea analizelor sau etapele procesului tehnologic o impun, această dezinfectare a rezervorului este imperios necesară pentru menținerea calității și caracteristicilor organoleptice pentru apa potabilă , de zi cu zi, a tulcenilor. Pentru ca neplăcerile cauzate de această sistare a furnizării apei să nu afecteze foarte mult activitățile cotidiene ale tulcenilor, s-a convenit ca această operațiune să se facă noaptea, într-un interval de 9 ore. Este recomandat ca pentru această perioadă să fie făcută o rezervă indestulătoare de apă .
La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, este posibil să curgă apă tulbure la robinetele consumatorilor.
Mulțumim pe această cale locuitorilor municipiului pentru înțelegerea necesității acestei operațiuni și îi asigurăm pe clienții noștri că , în fiecare zi, cei care lucrează la SC AQUASERV fac cu pricepere tot ce le stă în puteri pentru ca apa de la robinete să corespundă celor mai inalte și firești exigențe.” – se mai arată în ”comunicatul” celebrei societăți comerciale.
Pentru că mulți tulceni citesc ceva și înțeleg altceva sau ce le dau alții de înțeles, facem aici cuvenita precizare că ”dacă la ora 21 va începe golirea rezervorului din incinta Uzinei de apă spre a fi curățat și dezinfectat pe rețea încă va fi apă, deci și la robinete. Deci NU SE OPREȘTE APA LA ORA 21!”.
Dar dacă toți tulcenii se vor gândi, prost desigur, că după ora 21.00 e cel mai bun moment să își umple căzile cu apă, ei bine nu doar că vor face o vânzare nesperată de apă Aquaserv-ului, dar șansele să se oprească apa până la miezul nopții vor crește spre 100%!
Dar, fiecare înțelege ce vrea…

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button