fbpx
Ştirea zilei

ITM Tulcea a oprit lucrările din fața Primăriei pentru pericol de surpare!

Faptul că tot mai mulți tulceni reclamă calitatea îndoielnică a lucrărilor edilitare executate ”pe repede înainte” pentru a împlini promisiunea unuia din campanie ”Și aici va fi asfalt!” este un adevăr pe care numai cei închiși în bucla lor de ”liketori pe feisbuc” nu îl văd. Or avea ei multă toleranță tulcenii, că deh, doar suntem cel mai bun exemplu de conviețuire multietnică din Europa, însă după aproape trei ani de la acea promisiune Tulcea arată mai rău ca orașele din estul Ucrainei: ca după bombardament. Strada Păcii este o dovadă, cât se poate de clară că aici constructorii își dau masteratul în ”gropologie” chiar dacă azi inspectorii ITM Tulcea au constatat că nu se respectă noțiuni elementare în materie de apărări de mal.

Imagini, ca cele de mai sus, nu ar trebui să existe pe un șantier în lucru. Altfel, constructorul riscă nu doar sistarea lucrărilor din partea inspectorilor de securitate în muncă dar și amenzi pe măsură! Pentru că aceste imagini au apărut încă de ieri după amiază în spațiul public, Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea și-a făcut datoria.

Inspectorul șef adjunct pe securitate și sănătate în muncă din cadrul ITM Tulcea, Constanța Arsenie, alături de inspectorul de specialitate în construcții din cadrul aceleiași instituții au dispus de la primele ore ale dimineții sistarea lucrărilor efectuate pe strada Păcii, în dreptul Hotelului Europolis acolo unde Primăria Tulcea și-a mutat birourile. Motivul unul elementar în șantierele de construcții: nu s-a efectuat asigurarea malurilor și exista pericolul de surpare peste muncitorii care efectuau lucrări acolo.

După descinderea inspectorilor ITM Tulcea și luarea acestei măsuri toată zona de pe strada Păcii colț cu Dobrogeanu Gherea a fost luată cu asalt de polițiști care dirijau circulația și de polițiști locali care asigurau perimetrul până când groapa a fost acoperită în mare parte. Măsura lăsată de inspectorii ITM Tulcea, respectiv asigurarea malurilor la o lucrare edilitară efectuată pe strada Păcii din municipiu, va fi verificată mâine când se va încheia practic acțiunea de control de azi cu un proces verbal. Faptul că va fi sancționat sau nu constructorul contează mai puțin decât faptul că a fost constatată o neregulă în urma unei sesizări lansate în spațiul public.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE