fbpx
Fotbal

Aviz microbiştilor: Liga a II-a de fotbal revine azi la Sarichioi!

- Dacia Unirea Brăila are meci oficial cu echipa fanion a judeţului nostru: Pescăruşul Junior

Fără o echipă de fotbal dincolo de graniţa judeţului Tulcea de mai bine de doi ani (în primăvara lui 2019 echipa-surogat Delta Dobrogea Tulcea se retrăgea ruşinos din Liga a III-a de fotbal după un tur în care a pierdut toate meciurile – n.n.), ACS Pescăruşul Junior Sarichioi se poate spune că este echipa de fotbal fanion a judeţului nostru şi, pe bună dreptate, SARICHIOI ESTE CAPITALA FOTBALULUI TULCEAN.

Fără să îşi dorească altceva decât să câştige campionatul judeţean, şi a reuşit acest lucru de vreo cinci sezoane, echipa din Sarichioi probabil că nu şi-a dorit promovarea în Liga a III-a de fotbal niciodată. Şi bine a făcut! Acolo ar trebui să fie locul unor echipe de oraş precum Granitul Babadag, Progresul Isaccea sau Arrubium Măcin, dacă admitem că municipiul Tulcea ar merita să folosească stadionul Delta pentru meciuri de Liga a II-a şi nu să îl păstreze ca pe un muzeu pentru meciuri de copii. Mai mult neoficiale decât oficiale, altfel spus un fel de bambilici de curtea şcoli.

Microbiştii din Tulcea, cei care ocupau 5000 de scaune ale stadionului Delta la meciul cu Gloria Buzău din 19 mai 2007, pot merge azi la Sarichioi pentru o reîntâlnire oficială cu fotbalul de Liga a II-a: Dacia Unirea Brăila, o echipă de tradiţie a fotbalului românesc, antrenată de un fost mare fotbalist, Florentin Petre, are meci oficial la Sarichioi, azi de la ora 17.30 în Cupa României.

Ar fi absurd că credem că Pescăruşul Sarichioi poate furniza o surpriză şi elimina din cea mai veche competiţie fotbalistică a României o echipă acum de Liga a II-a care în trecut a ajuns până în finala Cupei României (1993 a pierdut finala contra Universităţii Craiova), însă un meci ca acesta nu merită pierdut.

Meciul de la Sarichioi dintre Pescăruşul Junior şi Dacia Unirea Brăila va fi arbitrat de gălăţeanul Dorin Burloiu, asistat la cele două tuşe de Daniel Vlase tot din Galaţi şi Marian Carson, observator federal fiind desemnat Stere Guteanu din Constanţa.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE