Ştirea zilei

Bacalaureat 2020: Un candidat a fost eliminat din examen pentru fraudă

La a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba obligatorie a profilului – E.c), desfășurată ieri, 25 august, au participat 268 de candidați din 346 înscriși.
Dintre aceştia s-au prezentat 77 de candidați. 
Potrivit unui comunicat al ISJ Tulcea, în timpul examenului s-a înregistrat un caz de eliminare pentru fraudă.
Subiectele și baremul de corectare pentru proba obligatorie a profilului – E.c) au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și specializării – E.d), va avea loc în data de 26 august.
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
Back to top button