fbpx
Ştirea zilei

Bacalaureat pentru 152 de absolvenți de liceu din Tulcea!

În județul Tulcea au susținut prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 (Limba și literatura română) 152 candidați (84,44% din totalul candidaților înscriși):110 candidați din promoția curentă, respectiv 42 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 16 august, în 4 centre de examen. Nu au participat 28 de candidați.

Nu a fost eliminat niciun candidat

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)

18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)

19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

23-31 august 2021-Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistive și digitale.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august 2021, până la ora 12:00. 

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2021. 

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button