fbpx
Ştirea zilei

Băncile și foișorul din Parcul Piața Nouă interzise staționării

La recomandarea Direcției de Sănătate Publică Tulcea și ca urmare a unei notificări venite din partea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI), Comitetul local pentru Situații al Municipiului Tulcea s-a întrunit în ședință extraordinară ieri pentru a adopta o hotărâre ce vizează parcul din Piața Nouă, în documentele oficiale numit Parcul ,, Sfântul Gheorghe”.

De ieri, polițiștii locali au dus la îndeplinire prevederile Hotărârii nr. 11 a Comitetului local pentru Situații de Urgență al Municipiului Tulcea și toate băncile au fost izolate cu bandă de protecție, la fel și foișorul.

Mai mult, o patrulă mobilă va monitoriza permanent respectarea prevederilor din hotărârea mai sus menționată, orice  încălcare fiind sancționată, după caz, cu amendă contravențională sau chiar dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolii.

Potrivit statisticilor, la nivelul municipiului Tulcea rata de incidență a cazurilor Covid 19 este de peste 1‰ în ultima lună motiv pentru care unitățile școlare se află ca și în prima zi de școală în scenariul galben.

Totuși, dacă privim statisticele oficiale cu decesele înregistrate în ultima lună motive de îngrijorare nu ar fi în privința școlarilor ci mai degrabă a persoanelor în vârstă. Acesta ar fi motivul pentru care a și fost dată această recomandare privind Parcul Sfântul Gheorghe din municipiul Tulcea, recomandare a Direcției de Sănătate Publică Tulcea care s-a transformat în Hotărârea Comitetului local pentru Situații de Urgență al Municipiului Tulcea.

Tot o recomandare, de această dată a Instituției Prefectului Județul Tulcea este cea cu privire la organizarea de pelerinaje la Iași în perioada 9-15 octombrie 2020. Deja majoritatea transportatorilor și parohiile au fost notificate cu privire la faptul că nu se recomandă astfel de pelerinaje, iar în patru localități din județul Tulcea au fost luate și măsuri suplimentare privind organizarea evenimentelor religioase.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE