Consiliul Judeţean

Bani europeni pentru modernizarea drumurilor județene

Vineri, începând cu ora 10.00, la sala de conferințe hotelului Esplanada au avut loc două conferințe de presă în care a fost prezentat stadiului investițiilor europene pentru modernizarea drumurilor Enisala – Babadag – Slava Rusă, respectiv traseul Niculițel și Turda – Sarichioi. Ambele drumuri vor fi gata până la sfârșitul acestui an.

Proiectul „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Enisala – Babadag – Slava Rusă” are o valoare de 31 de milioane de lei și o durată de 37 de luni. Proiectul propune reabilitarea structurii rutiere, dimensionată astfel încât să respecte condițiile impuse de standardele în vigoare, corectarea elementelor geometrice în plan și în profil longitudinal, scurgerea si evacuarea apelor pluviale, încadrarea platformei pentru clasa tehnică IV, marcarea și semnalizarea rutieră și de informare, consolidare și reabilitare Pasaj Superior peste CF Tulcea – Constanța.

La momentul de față, lucrările sunt gata în procent de 65%, urmând a fi executate investiții pentru amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, a șanțurilor și rigolelor pentru scurgerea apelor, pentru întreținerea podețelor. De asemenea, urmează a fi amplasate indicatoare, parapete, șanțuri, rigole, indicatoare, marcaje rutiere.

 

Proiectul „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Niculițel și Turda-Sarichioi“ are o valoare de 76 de milioane de lei, durata de implementare este de 34 de luni și își propune creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța – Tulcea – Brăila – Galați), creșterea mobilității populației și a mărfurilor din zona rurală situată pe traseul Niculițel -Turda –Sarichioi prin îmbunătățirea calității rutiere, crearea de noi facilități de acces și mobilitate prin modernizarea de stații pentru pasageri, creșterea gradului de siguranță în trafic prin investiții destinate siguranței rutiere.

Până la momentul de față, lucrările sunt finalizate în procent de 57%.

Back to top button