fbpx
Primăriia Tulcea

Bani pentru apă caldă și căldură pentru abonații Energoterm!

În ședința de Consiliu local de azi, 31 august 2023, cu votul consilierilor PNL, Pro România și USR, în total 11, s-a adoptat proiectul de hotărâre  privind aprobarea majorării capitalului social al societății Energoterm SA Tulcea cu suma de 2.500.000 lei.

De ce a fost nevoie de această majorare de capital a motivat  în nota de fundamentare chiar directorul general Ionel ZAMFIR, notă de fundamentare din care am extras unele informații relevante cum ar fi:

– Societatea Energoterm beneficiază de o linie de credit deschisă la Banca Comercială Română valoare de 4,5 milioane lei consumată în procent de 100%.

–  În ultimii doi ani Energoterm s-a confruntat cu probleme financiare cauzate de pierderile înregistrate în anii 2019 și 2020 ca urmare a fluctuațiilor prețurilor la gaz și energie electrică precum și a conformării achiziționării certificatelor de emisii gaze și efect cu efect de seră

– Ca urmare a schimbărilor legislative de la începutul anului constând în creșterea salariului minim pe economie a inflației societatea Energoterm nu a modifica tariful la energia termică

– Tot anul acesta societatea achiziționează certificate GES în valoare de 2,5 milioane lei

– La 31 iulie 2023 se înregistrează o restanță la furnizorul de gaze în valoare de 3,2 milioane lei pe care Energoterm nu o poate  plăti până în decembrie 2023.

Despre cât de ineficient este sistemul centralizat de încălzire al municipiului Tulcea și despre cât de ineficient este managementul acestei societăți la care acționar este Consiliul local chiar nu mai are rost să scriem. Bani aruncați pe fereastră an de an din bugetul local și de la bugetul de stat la care contribuie toți tulcenii, marea lor majoritate neavând nicio legătură cu această societate comercială! În plus, investiții de milioane  în noile cazane modulare care au înlocuit vechiul Cazan de Apă Fierbinte din incinta Alum SA în condițiile în care cei care mai plătesc facturile Energoterm, tot mai puțini, nici măcar apă caldă nu au în mijloc de vară!

Cu votul consilierilor locali mai sus amintiți, toți tulcenii vor plăti, de luna viitoare, gazul pentru apa caldă și apoi pentru căldura de la iarnă a abonaților, din ce în ce mai puțini, de la Energoterm și tot mai rău-platnici pe bună dreptate: mare parte din factura lunară înseamnă salariile celor de la Energoterm și pentru lunile de vară când nu produc nici măcar apă caldă ci doar pagubă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button