fbpx
Ştirea zilei

Bilanțul pompierilor după intervențiile de duminică!

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 17 misiuni, după cum urmează:

– 10 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 1 intervenție în sprijinul echipajului SAJ Tulcea, pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate;

– 4 incendii:

În data de 08 august a.c., un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Babadag și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, au intervenit la un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza localității Mihail Kogălniceanu. Incendiu, ce s-a propagat și in incinta unei ferme agricole, a fost lichidat în aproximativ o oră și 30 de minute de către pompieri și 3 angajați ai societății agricole. În urma evenimentului, au ars vegetație uscată, gunoi menajer și miriște pe o suprafață de aproximativ 5000 mp și a fost afectat un utilaj de recoltat cereale( heder combină). Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

În după-amiaza zilei de 08 august a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe raza municipiului Tulcea. În urma evenimentului, au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

În cursul zilei de 08 august a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au fost solicitati să intervină la un incendiu izbucnit la un depozit de furaje în localitatea Neatârnarea, comuna Beidaud. 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Incendiului, ce a cuprins 300 baloți de lucernă, a fost lichidat de către pompieri cu sprijinul unor localnici în aproximativ o oră. Cauza probabilă producerii incendiului este autoaprindere( umiditate mărită).

În data de 08 august a.c., 9 subofițeri, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, împreună cu membri ai SVSU Valea Nucarilor au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Valea Nucarilor. Incendiul, ce a afectat o suprafață de aproximativ 400 mp de vegetație uscată, un porumbar din lemn și 5 pomi fructiferi, a fost lichidat în aproximativ 30 de minute, fiind salvate locuința și bunurile din gospodărie. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

 

– 1 alte tipuri de intervenție :

În seara zilei de 08 august a.c., 3 subofițeri, cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, au intervenit, pe strada Podgoriilor din municipiul Tulcea, pentru a îndepărta bucăți de tencuială desprinse de pe fațada unui imobil de la etajul 4, ce prezentau un pericol pentru trecători.

 

– 1 intervenție pentru salvare de animale:

În dimineața zilei de 09 august a.c., a fost solicitată intervenția pompierilor militari în localitatea Turcoaia, pentru extragerea unui măgar căzut într-un cămin de apă, cu o adâncime de aproximativ 2 metri. La adresa indicată de apelant a fost mobilizat de urgenţă, un echipaj al Secției de Pompieri Măcin cu o autospecială de intervenție. Salvatorii au acționat cu furtunuri și alte accesorii specifice unor astfel de intervenții, reușind să scoată în scurt timp animalul teafăr și nevătămat.

 

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button