fbpx
Ştirea zilei

Borșul Lipovenesc de la Jurilovca se face pe 21 și 22 septembrie 2024

Așteptarea a luat sfârșit: Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca, cel mai mare festival din Dobrogea de Nord, va avea loc anul acesta în zilele de 21 și 22 septembrie! Festivalul se va desfășura în cele două porturi din localitatea Jurilovca, scena urmând a fi amplasată în portul nou, ca și în 2023.

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca a început în 2009 și a crescut de la an la an, ajungându-se, anul trecut, la un număr de peste 144.000 de participanți în cele două zile ale festivalului.

Scopul principal al festivalului este promovarea tradițiilor locale, a zonei lagunare Razelm-Sinoe, a gastronomiei specifice și a destinației turistice Jurilovca.

Festivalul Borșului Lipovenesc a devenit emblema comunei Jurilovca și este un eveniment emblematic pentru toată Dobrogea.

Încă de la începutul anului am primit foarte multe întrebări, de la turiști, dar și de la oamenii comunei, despre data desfășurării festivalului în acest an. A fost mai greu să luăm o decizie, din cauza calendarului electoral, dar, până la urmă, am ales penultimul week-end din septembrie, pentru a nu ne îndepărta prea mult de datele tradiționale de desfășurare a festivalului. Lucrăm încă la programul artistic și la o serie de surprize, cum ne-am obișnuit vizitatorii în fiecare an. Sper ca și anul acesta să organizăm o ediție reușită”, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca și inițiator al Festivalului, cu 15 ani în urmă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE