Ştirea zilei

Colegiul Medicilor Tulcea a ales continuitatea: dr. Emilia Stamate!

-

După o primă sesiune de alegeri, desfăşurată la începutul lunii martie, în plină pandemie, fără să se întrunească legal cvorumul, Colegiul Medicilor din România filiala Tulcea şi-a desfăşurat Adunarea Generală, timp de două zile, în urmă cu două săptămâni, pe 3 şi 4 octombrie 2020. Atunci s-au ales, din totalul celor 20 de candidaţi, cei 11 membri din structura de conducere în baza voturilor exprimate de 162 de medici din totalul celor 266 cu drept de vot de la nivelul judeţului nostru. Pare un număr mare acest 266, asta pentru că zeci de medici din Colegiul Medicilor din România filiala Tulcea sunt rezidenţi şi pe la Tulcea apar … doar în acte.

Votul exprimat de cei 162 de medici participanţi la urne a stabilit numele celor 11 membri din structura de conducere a filialei tulcene a Colegiului Medicilor Tulcea. Cei 11 aleşi, la rândul lor, şi-au ales într-o altă sesiune de alegeri desfăşurată zilele trecute, preşedintele, secretarul general şi cei trei vicepreşedinţi.

În urma acestui al doilea scrutin, practic al alegerii structurii de conducere, rezultatul votului a stabilit următoarele:

Preşedinte – dr. Emilia Stamate

Secretar general – dr. Dumitru Vâlcu

Vicepreşedinte pe probleme profesionale – dr.  Liliana Andrei

Vicepreşedinte pe probleme jurisdicţionale – dr. Florentin Grozea

Vicepreşedinte pe probleme economico sociale – dr.  Cristian Ene

Membri – dr. Constantin Ciureanu (consilier al preşedintelui pe probleme de medicină de familie), dr. Mihai Tatu, dr. Amalia Mădălina Cucu, dr. Jorj Cristea, dr. Iosif Roşca şi dr. Niculina Dardac.

Vot pentru continuitate în Colegiul Medicilor din România filiala Tulcea

Proaspăt realeasă în funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România filiala Tulcea, dr. Emilia Stamate ne-a declarat: „Ţin să le mulţumesc din suflet celor 162 de medici membri ai colegiului care şi-au exprimat votul în primul weekend din luna octombrie. Este cea mai puternică dovadă de legitimitate a celor aleşi din ultimele două decenii, cel puţin. Pot spune că a fost un vot şi pentru continuitate, pentru ceea ce s-a făcut bun până acum şi mai ales pentru faptul că de-a lungul anilor Colegiul Medicilor Tulcea a rezolvat multe dintre doleanţele medicilor tulceni. Pe de altă parte cred că a fost apreciată şi activitatea de perfecţionare permanentă desfăşurată cu sprijinul Colegiului Medicilor şi, de asemenea, faptul că am păstrat în toţi aceşti ani un standard ridicat de profesionalism”.

La sfârşitul acestei săptămâni, la Bucureşti, la sediul central al Colegiul Medicilor din România va avea loc Adunarea Generală de Alegeri la care va participa – în calitate de delegat – şi dr. Emilia Stamate, preşedintele Colegiului Medicilor din România filiala Tulcea.

 

 

Back to top button