Ştirea zilei

Zeci de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii tulceni!

În ultimele 24 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, din care 74 au fost applicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 15 de permise de conducere (12 pentru viteză, 1 pentru alcool, 1 pentru depășire neregulamentară și 1 pentru neoprire la semnal).

Recomandăm tuturor participantilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Totodată, le recomandăm să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. Consumul de băuturi alcoolice constituie una din principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.

De asemenea, pietonilor le recomandăm să traverseze drumul public doar pe marcajul pietonal şi manifeste atenţie, asigurându-se temeinic înainte să se agajeze în traversarea străzii.

Acțiunile pe linie rutieră continua și în zilele următoare, polițiștii rutieri fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier.

Comunicat IPJ Tulcea

Back to top button