Ştirea zilei

Braconaj în prohibiţie: Vintir cu 174 kilograme de somn pe canalul Sulimanca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au găsit zilele trecute unelte de pescuit amplasate în zona Canalului Sulimanca, care conţineau o captură de peste 174 kilograme de pește.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu în zona Canalului Sulimanca, au descoperit în apă o unealtă de pescuit tip vintir.

Deoarece ne aflăm în perioada de prohibiţie, s-a procedat la scoaterea vintirului din apă, constatându-se astfel că în plasă exista o captură semnificativă de peşte prinsă în respectiva unealtă. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că erau 174 kilograme de pește capturate din specia somn, care au fost predate unei societăți de profil.“, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră derulează verificări în vederea identificării persoanelor implicate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție ”, faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. e din OUG 23/2008, coroborat cu Ordinul MADR/MMAP nr. 58/462/2021 – privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2021.

Back to top button