Ştirea zilei

Pâine fără documente, ţigarete fără timbru şi piscicultură fără autorizaţie la Sulina şi Crişan

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au efectuat o acțiune pe raza localităţilor Sulina şi Crişan, în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor de natură economică ce se comit în domeniul comerțului cu mărfuri, în general și al comerțului de produse de panificație, în special, precum și prevenirea/limitarea răspândirii noului coronavirus și reducerea efectelor asupra populației.
În cadrul acțiunii, polițiștii au identificat o femeie de 53 de ani, din orașul Sulina, județul Tulcea, ce deținea 202 țigarete fără timbre naționale, în scopul de a le vinde. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de contrabandă.
De asemenea, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 27.100 de lei, din care 2 sancțiuni în valoare de 21.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale; o sancțiune în valoare de 5.000 de lei a fost aplicată conform O.U.G. nr.12/2006, privind regimul cerealelor și produselor de panificație și o sancțiune în valoare de 600 de lei a fost aplicată conform O.U.G. nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au confiscat 202 țigarete fără timbru în valoare de aproximativ 121 de lei, 272 de pâini, diverse sortimente în valoare de 836 de lei și suma de 2.945,5 lei.

Back to top button