Ştirea zilei

Braconaj piscicol la Isaccea şi Chilia Veche!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Gărzii de Coastă au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă in urma cărora au constatat infracțiuni de braconaj piscicol şi au depistat zeci de kilograme de pește, sturioni și sute de metri de plase.

Duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pe digul de protecție al fluviului Dunărea, au oprit pentru control un autoturism în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 38, respectiv 40 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 26 kilograme de pește, specia crap și scrumbie, precum și un exemplar de sturion, din specia păstrugă, în stare vie, având greutatea de 4 kg si lungimea de 106 cm, fiind redat mediului natural.

Poliţiştii de frontieră efectuează aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deținere/transport al sturionilor, deținere/transport pește fără documente justificative și pescuitul în perioada de prohibiție”.

Sâmbătă şi duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cu ambarcațiunea din dotare, în zona lacului Merheiul Mare au descoperit înșiruiri de plase de pescuit.

Aceștia au procedat la scoaterea plaselor, ocazie cu care au descoperit  50 kilograme de pește diferite specii.

Plasele de tip nailon, fir textil și mono-filament au o lungime totală de aproximativ 1 km.

Poliţiştii de frontieră efectuează aspectul săvârşirii infracţiunilor de “utilizare plase mono-filament și pescuitul în perioada de prohibiție”.

Back to top button