fbpx
Ştirea zilei

Prima lecție cu drona transmisă în direct din Sfântu Gheorghe pentru școli din toată țara

Săptămâna aceasta, joi, 6 mai 2021, de la ora 11:00, în cea mai estică dintre comunele României şi ale Europei, începe proiectul „Educație la înălțime”. Prima lecție va fi transmisă live din comuna Sfântu Gheorghe, chiar din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Lecția va include zboruri cu drona și experimente ce vor demonstra impactul poluării asupra viețuitoarelor și vegetației din deltă. Elevii școlii din Sfântu Gheorghe s-au mobilizat deja și au adunat PET-uri de pe malurile apei și de pe plajă. Iar la finalul lecției de joi vor forma din ele, în direct, un mesaj manifest.


„Educație la înălțime” este primul proiect național ce dă viață obiectivelor de dezvoltare durabilă prin 8 lecții live transmise cu drona din diferite regiuni ale României de către profesori locali.
Proiectul național este susținut de Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României iar lecția din Sfântu Gheorghe va fi prezentată elevilor de către o profesoară din Dâmboviţa și Adnana Pătrășcoiu, directoare la Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe, profesoară de franceză și coordonatoarea cercului de ecologie din școală.
Lecțiile vor dura în jur de 50 minute și vor fi transmise prin YouTube Live. Orice profesor poate găzdui transmisiunea în direct în clasă, lecția fiind potrivită pentru elevi de 9-14 ani, la mai multe discipline, precum cultură civică, istorie, geografie, biologie, educație socială sau dezvoltare personală.
Vor fi 50 de minute captivante, în care informațiile științifice vor fi completate într-o manieră inedită de experimente, imagini panoramice surprinzătoare de la înălțimea dronei, concurs de întrebări și mesaje surpriză. Este un prim pas în procesul prin care elevii devin conștienți că nu sunt lipsiți de putere, că schimbarea e posibilă și că ei pot fi agentul schimbării astfel încât, prin protecția speciilor și habitatelor acvatice să asigure un mediu de calitate pentru ei și generațiile viitoare,” subliniază Adnana Pătrășcoiu, directoarea Școlii Gimnaziale din Sfântu Gheorghe.
Până în prezent, peste 600 de profesori din toate colțurile țării și din Republica Moldova s-au înscris la lecțiile Educație la înălțime.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE