fbpx
Ştirea zilei

Cadou de Moş Nicolae: Teste de salivă anti-COVID pentru toţi elevii şi preşcolarii din judeţ

- nu mai puţin de 62.500 de teste de salivă au fost date copiilor pentru a se testa luni dimineaţă acasă

Ieri şi azi, şcolile şi grădiniţele din judeţul Tulcea au oferit câte două teste de salivă anti-COVID pentru fiecare copil, teste ce vor fi făcute acasă în cursul dimineţii de luni, 6 decembrie şi apoi joi, 9 decembrie.

E „cadoul de Moş Nicolae” pentru circa 27.000 de elevi şi preşcolari din judeţul Tulcea cărora părinţii le vor face această testare în două etape. Mai jos este un ghid video, în trei episoade, despre acest tip de testare.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea a primit la finalul săptămânii trecute o primă tranşă de 62.500 e teste antigen pe bază de salivă şi le-a distribuit tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ, urmând ca în zilele de joi şi vineri ale acestei săptămâni să fie predate copiilor care vor fi testaţi acasă.

Inspectorul general şcolar Viorica Pavel a menţionat că s-au primit 62500 de teste deoarece în judeţ sunt circa 27.000 de elevi şi preşcolari, la care se adaugă şi cadrele didactice.

„Consiliile de Administraţie ale fiecărei unităţi de învăţământ au hotărât ca testarea copiilor, respectiv a elevilor şi preşcolarilor, să fie efectuată la domiciliul acestora, sub supravegherea părinţilor. Dacă se administrează de către părinţi sau în prezenţa părinţilor, în mod evident, nu mai necesită acordul expres al acestora. Joi şi vineri aceste teste vor fi oferite copiilor şi primul test va fi făcut de părinţi luni dimineaţa, înainte de ore”, a declarat Viorica Pavel.

Copiii vor fi testaţi în zilele de luni şi joi, iar pe educatorilor, învăţătorilor şi diriginţilor li s-au transmis recomandări generale de utilizare a testelor, inclusiv imagini video privind procedura de realizare pentru a fi transmise mai departe părinţilor.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE