fbpx
Ştirea zilei

Campionul olimpic Vasile Dîba a primit o sală de sport în Jurilovca!

Rar vezi în România zilelor noastre ca un localnic, ajuns pe cele mai înalte culmi ale performanței sportive (campion olimpic, mondial sau european), să fie recompensat de comunitatea locală în asemenea mod încât să rămână efectiv fără cuvinte. Vasile Dîba s-a născut pe 24 iulie 1954 în Jurilovca unde a crescut până la 15 ani, însă traseul său sportiv începea in 1969 atunci când maestrul emerit al sportului, Igor Lipalit, și el tot din Jurilovca de baștină, i-a simțit potențialul și l-a făcut primul campion olimpic al României la kaiac, Montreal 1976.

Așa se arată respectul pentru un campion

Județul Tulcea este, prin acest sport numit kaiac – canoe, locul din care au plecat cei mai mulți campioni olimpici, mondiali și europeni. Un judet mic, fără performanțe notabile în sporturi populare sau de echipă, dar care, iată, a adus panopliei de medalii a României o mulțime de titluri olimpice, mondiale și europene. Primul titlu de campion olimpic pentru România la kaiac îi aparține lui Vasile Dîba la Montreal 1976, la kaiac 1x 500 metri.  O astfel de performanță face din Jurilovca o comună aflată pe harta titlurilor olimpice. Iar Jurilovca, prin comunitatea locală, nu i-a rămas datoare lui Vasile Dîba. Discursul primarului Eugen Ion spune totul despre cum o comună poate deveni o comunitate locală unită în care visurile devin realitate.

Sala de sport de la Jurilovca născută în 7 luni 

După sala de sport de la Greci a cărei recepție s-a făcut anul trecut în martie și după cea a orașului Babadag a cărei punere în funcțiune a fost făcută în urmă cu două luni, Sala de sport Vasile Dîba din Jurilovca este a treia investiție realizată prin Compania Națională de Investiții și recepționată de către autoritățile locale. Compania Națională de Investiții mai are în lucru o sală polivalentă de această dată la Tulcea, a cărei finalizare va avea loc anul viitor și va fi predată Consiliului Județean Tulcea.

Cu o valoare a investiției de aproximativ 2 milioane de euro, sala de sport de la Jurilovca este astăzi cea mai nouă sală de sport din județ iar istoria nașterii acesteia ar trebui spusă poate cu altă ocazie mai ales că arată tenacitatea unui primar care nu a vrut în niciun chip să abandoneze un proiect început în 2018 și care anul trecut în septembrie părea că va rămâne doar un vis. Dar iată cum, cu dorința întregii comunități în doar 7 luni ceea ce părea să rămână doar o machetă s-a transformat într-o sală de sport modernă cu 180 de locuri în tribune, cu vestiare și toate cabinele tehnice necesare, cu instalații de climatizare și iluminare la ultimele standarde. Un lucru bine făcut și, mare lucru, chiar în apropierea școlii ceea ce face ca elevii din localitatea Jurilovca să aibă o șansă în plus să îi calce pe urme celui care a fost că sportiv Vasile Dîba.

Iar surprizele nu se termină aici în materie de sport. Asta pentru că la vară va fi recepționat portul din Jurilovca iar una dintre surprizele care se vrea făcută caiaciștilor și canoiștilor este aceea de a se amenaja in apropierea portului și o bază de pregătire…

Eveniment organizat de Primăria Jurilovca pentru toată Dobrogea 

Faptul că la evenimentul de vineri seara de la Jurilovca au fost invitați jurnaliști de la Constanța iar maestru de ceremonii a fost  ,,vocea Radioului Public” Cătălin Cârnu arată cât se poate de limpede că inaugurarea sălii de sport de la Jurilovca nu a fost un eveniment local și banal.  Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, subprefectul Timur Memet, Constantin Coca și Adina Voicu de la Inspectoratul Școlar Tulcea, precum și Miodrag Belodedici au ținut discursuri pentru publicul din tribune, însă la eveniment au fost mult mai mulți oameni de sport decât orice alt eveniment organizat anul acesta. Elena Fidatov și Liviu Urlih de la Direcția de Sport, Petre Badea de la Asociația Județeană de Fotbal sau Valentin Ursu de la Asociația Județeană de Handbal au fost doar câțiva dintre invitații primarului Eugen Ion tocmai din dorința ca această sală de sport să nu devină muzeu al sportului ci o casă a sportului în care copiii să învețe să devină campioni. Va fi un drum lung și deloc ușor, dar …cine știe?

Până atunci însă felicitări pentru evenimentul organizat vineri seara la recepția oficială a Sălii de sport Vasile Dîba și succes pe mai departe copiilor care vor începe un sport, oricare ar fi el, în această minunată sală de sport.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE