Ştirea zilei

Caravana SMURD din nou la Tulcea!

Azi, Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență și Caravana educativă SMURD “Fii pregătit!” a ajuns în Piața Civică din Tulcea. Cele două centre de informare vor fi amplasate în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea și vor putea fi vizitate între orele 10:00 -18:00.

Vor fi organizate activități specifice de pregătire a populației în domeniul acordării primului ajutor medical dar și activități privind modul de comportare în orice situație de urgență.
Cetățenii, copii și adulți sunt așteptați la Caravana “Fii pregătit!” unde vor afla direct de la paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, care sunt manevrele ce trebuie aplicate pentru acordarea primului ajutor medical până la sosirea echipajelor specializate și vor avea posibilitatea de a exersa ei înșiși aceste manevre.
Centrul mobil este construit special pe structura unui tir și este dotat cu simulatoare și dispositive portabile menite să asigure instruirea eficientă a cetățenilor. Participanții pot urmari filmulețe realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență ce vor include prezentarea principalelor dezastre cum ar fi incendiile, inundațiile și cutremurele dar și modul în care populația se poate proteja pentru a le putea face față.
Tulcenii sunt așteptați în număr cât mai mare pentru a învăța lucruri noi și utile legate de modul de comportare în situații limită.

Back to top button