fbpx
Anunţuri

Care sunt cele mai scumpe stadioane din lume

Fotbalul este un sport foarte iubit pe intreaga planeta pentru ca ii face pe fani sa treaca prin toate starile posibile. La inceputul meciului toata lumea este entuziasmata, iar mai apoi pot urma momente de fericire pura, dar uneori se poate ajunge chiar si la o drama imensa. Sunt insa si multe alte discipline care atrag un numar mare de spectatori, iar asta mai ales in SUA. Acolo sunt foarte multe partide de fotbal american sau de baseball care se joaca cu casa inchisa. De aceea, un rol foarte important au ajuns sa il joace si stadioanele.

Cu cat ofera conditii mai bune, cu atat creste si vanzarea de bilete. Asta se vede inclusiv in Romania, iar cel mai bun exemplu este arena din Giulesti, care este mai mereu neincapatoare. Daca o sa citesti randurile urmatoare vei afla care sunt cele mai scumpe stadioane din lume.

1. SoFi Stadium

Aceasta arena din Inglewood, California este cea mai scumpa din lume si acolo se joaca meciuri de fotbal american. Este casa pentru doua formatii, Los Angeles Rams si Los Angeles Chargers. Unul dintre proprietari este o companie care detine si clubul de fotbal englez Arsenal.

Informatii despre acest stadion

Despre aceasta arena trebuie sa mai cunosti urmatoarele detalii:

  • a costat 5,5 miliarde de dolari
  • are o capacitate de 70.240 de locuri, care poate fi extinsa pana la 100.240 de locuri
  • a fost construit in anul 2016

In urmatoarea perioada aici se vor juca mai multe meciuri de fotbal, de la Copa America de anul acesta si de la Cupa Mondiala din 2026.

2. Yankee Stadium

Multa lume a auzit de acest stadion pentru ca este unul foarte celebru, fiind mentionat foarte des in filmele americane. Arena este casa echipei de baseball New York Yankees, insa tot acolo evolueaza pe teren propriu si New York City FC, o formatie din campionatul de fotbal din SUA.

Detalii despre aceasta arena

Iata ce trebuie sa mai stii despre Yankee Stadium:

  • costul construirii stadionului a fost de 2,3 miliarde de dolari
  • capacitatea lui este de 28.743 locuri, dar poate fi extinsa pana la 47.309 de locuri
  • a fost inaugurat in anul 2006

Un aspect interesant este ca nu poate gazdui meciuri de fotbal internationale pentru ca nu indeplineste standardele necesare.

3. Allegiant Stadium

Tot din SUA este si al treilea cel mai scump stadion din lume, iar acesta se afla in celebrul oras Las Vegas din statul Nevada. Echipa locala de fotbal american Las Vegas Raiders evolueaza pe acest teren. Probabil cel mai tare meci de fotbal jucat aici a fost finala CONCACAF Gold Cup din 2021.

Ce trebuie sa mai stii despre Allegiant Stadium

Iata alte cateva informatii despre aceasta arena:

  • constructia a costat 1,9 miliarde de dolari
  • pe stadion pot intra 61.000 de oameni
  • a fost dat in folosinta in anul 2017

Se vor juca acolo meciuri de fotbal de la Copa America din vara aceasta. Ciudat este insa ca nu este pe lista stadioanelor de la Cupa Mondiala de fotbal din 2026.

4. MetLife Stadium

Americanilor se pare ca le place sa investeasca sume imense in stadioane. Echipele de fotbal american New York Giants si New York Jets evolueaza pe aceasta arena. Cu bonusuri la casele de pariuri poti sa pariezi pe partide din foarte multe sporturi, inclusiv pe cele populare in SUA.

Cateva informatii despre aceasta arena

Ar mai fi urmatoarele detalii vizavi de acest stadion:

  • costurile pentru ridicarea stadionului au fost de 1,6 miliarde de dolari
  • pot intra pe aceasta arena 82.500 de spectatori
  • constructia a fost finalizata in anul 2007

Va gazdui mai multe meciuri de fotbal in anii urmatori, inclusiv de la Copa America de vara aceasta. Insa, cel mai important este ca acolo se va juca finala Cupei Mondiale din 2026.

5. Mercedes-Benz Stadium

In 2019 pe aceasta arena a fost Super Bowl-ul, dar acolo se joaca inclusiv meciuri de fotbal din MLS, fiind casa formatiei Atlanta United. Stadionul are un aspect foarte modern si echipa de NFL Atlanta Falcons isi disputa partidele de acasa pe acest stadion.

Alte aspecte despre aceasta arena

Mi se pare important sa mai cunosti urmatoarele informatii:

  • costurile finale ale stadionului au fost de 1,6 miliarde de dolari
  • capacitatea acestuia este de 42.500 de locuri, dar poate fi extinsa la 73.019 de locuri
  • in anul 2014 a fost dat spre folosinta

Si pentru aceasta arena urmeaza o perioada cu multe confruntari din fotbal, de la Copa America 2024 si de la Mondialul de peste doi ani.

Wembley Stadium este pe 6, intrucat a costat 1,2 miliarde de lire. Aceeasi suma s-a cheltuit si pentru Tottenham Hotspur Stadium. Locul al 8-lea este ocupat de Singapore National Stadium, iar asiaticii au alocat aproximativ 1 miliard de lire sterline pentru constructia acestei arene.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE