fbpx
Tulcea

Cătălin Drulă, președintele USR: „Statul de drept este călcat în picioare. Trăim cel mai periculos moment pentru democrația românească din ultimii 25 de ani.”

În cadrul evenimentului organizat de Renew Europe și USR: „O paradigmă liberală pentru modernizarea României – 10 ani mai târziu. Starea democrației în România: o viitoare problemă pe agenda UE?”, președintele USR, Cătălin Drulă, a vorbit despre problemele grave privind starea democrației, independența justiției și a statului de drept în România.

“Statul de drept este călcat în picioare. Trăim cel mai periculos moment pentru democrația românească din ultimii 25 de ani. Este mai rău ca pe vremea lui Năstase, pentru că acum, sub acoperirea războiului, se acționează subtil și pervers. Observăm o spirală a tăcerii, un climat al fricii.”, a spus Cătălin Drulă.

Liderul USR a subliniat că dosarul deschis împotriva lui Vlad Voiculescu este un exemplu alarmant de folosire a instituțiilor statului împotriva opoziției politice: „De ce DNA, cu un procuror care i-a îngropat plagiatul lui Ciucă, face un dosar la comandă, care atacă opoziția? Vlad Voiculescu este pe lista USR pentru europarlamentare, i se deschide un dosar. De ce? Pentru un mecanism european comun de achiziții care a fost aplicat în toate țările din Europa? Vedem un sistem militarizat, care nu crede în guvernarea civilă”.

„Sunt hărțuiți colegii mei, primarii USR sunt amenințați și șantajați. Ce caută Marcel Ciolacu prin birourile primarilor USR să-i amenințe?”, a adăugat președintele USR.

De asemenea, Cătălin Drulă a mai acuzat că finanțarea PMP a fost tăiată pentru a preveni o alianță cu USR și a ridicat întrebări privind actualele acuzații aduse de ANI lui Nicușor Dan.

În încheiere, Cătălin Drulă a făcut un apel pentru anul viitor: „2024 este șansa pe care, dacă o ratăm, o pierde o generație. Este șansa să îi oprim. România își va pierde calea democratică și europeană dacă lor le iese planul pentru anul viitor. Și atacul pe care l-au declanșat împotriva opoziției democratice din România nu este întâmplător. Avem sondaje de opinie recente care arată că ne luptăm pentru câștigarea alegerilor europarlamentare și este panică”.

„Nu renunțăm, nu cedăm. Sistemul vostru va cădea”, a concluzionat Cătălin Drulă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE