Tulcea

Transporturile primesc un buget record pentru investiţii

- declaraţie politică a deputatului PNL, George Şişcu

Astăzi am acordat votul nostru pentru avizarea favorabilă a bugetului Ministerului Transporturilor în cadrul ședinței comisiilor reunite de Transport și Infrastructură din Senat și Camera Deputaților.
Ministerul Transporturilor va avea în 2021 un buget de 14,12 miliarde lei, mai mare cu 9,4% comparativ cu 2020. Este un buget ambițios, axat pe investiții.
Așa cum vă anunțam, ne ţinem de cuvânt în privinţa continuării în ritm alert lucrărilor la noul pod de peste Dunăre, obiectiv care are asigurată toată finanțarea necesară. De asemenea, demersurile pentru construirea drumurilor de legătură au fost urgentate: s-au finalizat exproprierile suplimentare, a fost emisă şi decizia privind acordul de mediu. Documentaţiile tehnice se apropie aşadar de final şi sunt şanse bune ca lucrările la drumurile de legătură să demareze imediat ce vremea va permite acest lucru.
Așa cum am dovedit-o și în 2020, în timpul guvernării Orban, o vom dovedi și acum: noi trecem în buget bani pentru lucrări care se și fac. Fără mari obiective de infrastructură finalizate nu vom reuși să ne dezvoltăm!
George Şişcu, deputat PNL Tulcea
Back to top button