Alte sporturi

Cavalerul Danubian și Echitație la Porțile Deltei, proiecte cu cai pentru copii

Timp de aproape o săptămână, la Centrul de echitație al clubului Real Racing au avut loc activitățile proiectelor ”Cavalerul Danubian” și ”Echitație la Porțile Deltei”, proiecte cu cai pentru copii. Pe parcursul săptămânii, zeci de copii au fost zi de zi la complexul asociației Real Racing de la ieșirea din Tulcea spre Malcoci (fostul Complex Km 4) pentru a se bucura de compania cailor dar și pentru alte activități cum ar fi vizionarea unor filme documentare foarte interesante.

”Cavalerul Danubian” și-a propus, cu sprijinul financiar al Primăriei Tulcea, organizarea unei parade ecvestre, ocazie cu care copiii clubului de echitaţie Real Racing din Tulcea vor prezenta calul pregătit pentru paradă, copiii prezentându-se în cuplul cal-călăreț.  Mai mult, toți participanții în acest proiect au luat parte și la un interesant Concurs “Un cal de poveste” – ce a avut drept scop evidențierea celui mai frumos cuplu cal – calăreţ.

Nu mai puțin de 20 de cai de la Clubul Real Racing au fost incluși în cadrul proiectului alături de 56 de copii.

1.MIA – Maria Simionov – 12 ani, Ingrid Mocanu – 9 ani și Eva Cersemba – 5 ani

2.POLO – Toma Ayanne și Toma Vlad – 13 ani

3.FRIDA – Clara Stan – 12 ani, Iris Iordache- 12 ani și Alice Iordache – 5 ani

4.EROS – Albert Eftimie  – 12 ani

5.SABRINA (PONEI) – Livia Stoian – 6 ani, Sofia Oprea– 6 ani și Vladimir Tanase– 6 ani

6.DARIUS – Eduard Nichiforovici – 12 ani

7.ATHOS – Stefania Manole – 12 ani, Erica Tanase–13 ani și Dana Ionescu – 11 ani

8.VIS DE COPIL – Sebastian Matache – 8 ani

9.TORNADO – Remus Tudorancea – 16 ani și Andrada Pericleanu – 5 ani

10.CRIVAT – AlexandruCaragea – 17 ani

11.WHISKY – ReminaTudorancea – 15 ani, Adrian Pericleanu – 12 ani și Teodora Dumitru – 5 ani

12.GRANINI – Andreea Pavel – 10 ani

13.GOLFO – Alexia Pirgioc – 15 ani, Ana Ilie – 12 ani și IvonaTiganov – 7 ani

14.DAKAR – Daniel Cordon – 12 ani

15.CARLOS – Lavinia Isciuc – 18 ani

16.MINU – Delia Stoian–13 ani

17.ZARA – Ruxandra Constantin – 17 ani

18.ARTHUR – Amalia Mocanu – 14 ani

19.LUNA – Ana Pocovnicu& Diana Iliescu – 12 ani

20.NADIA &NOROCEL – Nadia Bratu  – 12 ani  și Romina Neacsu – 7 ani

Proiectul a oferit și o altă perspectivă asupra activității de echitație completând educația tinerilor cu elemente de tradiție, etnografie și folclor .Calul, acest animal nobil  a însoțit în mod constant și tacit omul în călătoria sa pe acest pământ din vremuri ancestrale iar istoria sa alături de cea a omului, pe care l-a sprijin de la munca câmpului, l-a dus către biserica din sat , la horă , la război, la bulevard în altă perioadă istorică sau înhămat chiar la tramvai , către victorie în cadrul întrecerilor sportive, își are locul în strânsă legătură cu cea a omului.” a declarat managerul de proiect, Nicoleta Harș.

De remarcat este că la festivitatea de premiere, și pentru faptul că marea majoritate a participanților au prezentat publicului-jurat scenete în tandemul cal-copil, Elena Orbocea de la Centrul Cultural Jean Bart a oferit participanților premii constând în cărți ce au ca subiect principal calul.

Pentru sportivii de la Clubul Real Racing, tot în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, respectiv Echitație la Porțile Deltei, concursurile de călărit ponei, miniworkers, blitz, ștafetă sau pistă cu obstacole a oferit șansa unei competiții de înalt nivel apreciată de Ion Maldea în calitate de președinte al Asociaţiei Working Equitation România. Ca și la precedentele ediții, dr. Ștefan Răileanu, președintele clubului, a oferit publicului spectator, și au fost câteva sute, șansa unei concurs de echitație cum altfel vedem doar la televizor. Acum a fost aici, la …Porțile Deltei.

Toți participanții au primit câte o diplomă (nota bene!) însă la concursul vedetă al celor două zile de competiții respectiv la pista cu obstacole 80 cm podiumul a fost ocupat de Andreea Pavel cu calul Granini (locul 1), Ruxandra Dragomir cu calul Zara (locul 2) și Lavinia Isciuc cu calul Don Carlos (locul 3). Cum se vede și din imagini pe lângă podium au mai primit premii și toți ceilalți participanți.

 

Back to top button