fbpx
Ştirea zilei

Ce bătaie de joc! Şi Engie va renunţa la furnizarea de gaze pentru tulceni

Circa 18.000 de clienți casnici și non-casnici din judeţul Tulcea, atât din municipiu cât şi din oraşul Măcin, ar putea rămâne de luna viitoare, în prag de sărbători, fără furnizor de gaze naturale, după ce şi Engie România, desemnată furnizor de ultimă instanță pentru clienţii Tulcea Gaz şi Gecabuild, a notificat A.N.R.E. intenția de a renunța la calitatea de furnizor de ultimă instanță.

Începând cu data de 08.11.2021, în baza Ordinului ANRE nr 173/2020, ENGIE Romania a fost desemnată furnizor de ultimă instanță de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei pentru clienții existenți ai furnizorilor de gaze naturale Tulcea Gaz (ce asigura furnizarea de gaze naturale în orașul Tulcea) și Gecabuild, responsabilă cu furnizarea de gaze naturale către clienții din localitatea Măcin, județul Tulcea.

În total, ENGIE Romania a preluat de la cele două companii aflate în imposibilitatea de a mai presta serviciul de furnizare de gaze naturale circa 18.000 de clienți casnici și non-casnici.” se arată într-un comunicat de presă al companiei sus menţionate, primit la solicitarea www.infotulcea.ro.

De la mijlocul lunii viitoare 18.000 de consumatori de gaz din judeţul Tulcea ar putea rămâne fără furnizare de gaze naturale

Tot în comunicatul de presă al celor de la ENGIE Romania se mai arată faptul că până acum cineva (a se citi Tulcea Gaz şi Gecabuild – n.n.) trebuia să anunţe aceste lucruri, public şi cu alternative, nu printr-un comunicat asuns pe site şi acela scris cu picioarele.

Clienții preluați vor fi informați cu privire la faptul că ENGIE Romania va asigura furnizarea gazelor naturale în regim de ultimă instanță, fară a fi necesar ca aceștia să inițieze alte demersuri. ” se mai arată în comunicatul ENGIE Romania.

Vestea foarte proastă, în schimb, e alta, dincolo de faptul că tulcenii nu au fost informaţi cu privire la aceste manevre de pe piaţa liberă de gaze naturale. Iar ea, vestea, vine tot din comunicatul celor de la ENGIE Romania, transmis în baza solicitării făcute de www.infotulcea.ro.

Furnizarea în regim de ultimă instanță se asigură pentru o perioadă temporară de trei luni, cu mențiunea că ENGIE Romania S.A. a notificat A.N.R.E. intenția de a renunța la calitatea de furnizor de ultimă instanță începând cu data de 15.12.2021. În cazul în care solicitarea va fi aprobată, clienții care au asigurată furnizarea în regim de ultimă instanță la acea dată vor fi preluați de un alt furnizor calificat desemnat de ANRE. În orice situație, până la finalul perioadei temporare de furnizare a gazelor naturale în regim de furnizare de ultimă instanță este necesar ca respectivii clienți să aleagă o ofertă de gaze naturale şi să semneze un nou contract de gaze naturale cu orice furnizor din piața concurențială.” a transmis oficial ENGIE Romania!

Vom reveni, să sperăm cât mai curând, poate chiar azi, şi cu un punct de vedere din partea Tulcea Gaz SA, solicitat încă de luni, 15 noiemebrie 2021 acestei companii care va avea în continuare relaţia cu clienţii casnici şi non-casnici prin serviciul de distribuţie gaze naturale la nivelul municipiului Tulcea.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE