fbpx
Ştirea zilei

Ce mai e nou prin Primărie cu Ştefan Ilie! Viceprimari şi manager public

De când i s-a piratat pagina de socializare, primarul municipiului Tulcea, Şfefan Ilie, probabil că şi-a amintit că poate să comunice informaţii cetăţenilor şi prin intermediul presei aşa că a organizat azi o … conferinţă de presă. Deja a treia de când e primar! Ca şi la precedentele, alături de viceprimarii George Şinghi şi Dragoş Simion dar şi de managerul public Nicolae Bibu, a vorbit pe larg – nu ca într-o postare pe Facebook! – despre ce mai e nou prin primărie, de la bugetul recent aprobat şi până la ce uşurare vor aduce tulcenilor noile … toalete verzi cu bancnote sau monezi, după caz.

Au fost abordate şi subiecte „grele”, cum ar fi viitorul Energoterm-ului, care va renunţa anul acesta să mai producă agent termic la CAF-ul din incinta Alum sau situaţia de la societatea Serviciile Publice care are un nou director interimar, pe Ionuţ Stan, până nu demult consilierul primarului, şi care, cu experienţa din sectorul privat (Fraher şi Carniprod), va scoate bani … din gunoiul tulcenilor.

Tulceni, băgaţi bine la cap: Buget record pentru investiţii – 52%!

Ce i s-a părut relevant primarului Ştefan Ilie să transmită tulcenilor în cadrul conferinţei de presă de azi a fost că pe anul 2021 bugetul local are sume mai mari alocate pentru investiţii decât pentru funcţionare, raportul fiind de peste 52% pentru investiţii la numai peste 47% cheltuieli de funcţionare, acestea ultimele reduse la „numai” 145 de milioane de lei! Lei noi, desigur. Dar nu vă speriaţi pentru că bugetul alocat pentru salariile angajaţilor din primărie a fost redus cu 10 milioane de lei pentru anul 2021, aşa după cum a afirmat azi managerul public Nicolae Bibu, sume care se vor vedea „cu subiect şi predicat” în noua organigramă a Primăriei Tulcea.

Iar dacă cineva îşi închipuie că aceste reduceri ale cheltuielilor cu salariile presupun disponibilizări de personal sau reduceri de lefuri se înşeală, ba dimpotrivă aceste reduceri vor presupune chiar noi angajări. Păi cum vine asta? Răspuns corect: „Veţi vedea!”

Se lucrează la PUG! E şi o anchetă internă în lucru ce poate da de lucru DIICOT

Municipiul Tulcea, aşa cum l-a preluat primarul Ştefan Ilie din octombrie 2020 este …varză! Cel puţin aşa l-a catalogat primarul azi în conferinţa de presă când s-a referit la majoritatea străzilor din intravilanul municipiului fără a evita să vorbească şi despre PUG, Planul Urbanistic General, pe care nu îl avem actualizat de ani de zile.

„PUG-ul este o prioritate şi vor fi echipe care vor lucra la el anul acesta. Avem nevoie de un nou PUG chiar dacă este o anchetă internă în primărie cu privire la PUG-ul care a fost realizat anii trecuţi dar nu a trecut în Consiliul local. După ce vom finaliza ancheta noastră internă vom vedea dacă este cazul să sesizăm şi DIICOT-ul sau nu.”, a punctat primarul Ştefan Ilie.

Despre haosul urbanistic despre care a mai vorbit şi cu alte ocazii, de la demolarea garajelor fără autorizaţii şi până la construcţiile de imobile (blocuri) care nu se încadrează în viziunea de dezvoltare a municipiului, primarul Ştefan Ilie a admis că Primăria Tulcea a păcălit tulcenii din cartierul Mesteceni, unde ar fi trebuit să le acorde autorizaţii doar după ce le asigura utilităţi nu cu promisiunea că „o să …”.

Dealtfel, una dintre soluţiile de rezolvare pentru aceste probleme ale unor imobile contruite la periferia municipiului ar fi parteneriatele de tip public – privat prin care şi primăria să contribuie, în măsura posibilităţilor, la asigurarea utilităţilor.

„Prioritatea investiţiilor pentru asigurarea utilităţilor vor fi realizate în următorii ani în intravilan şi vom analiza de fiecare dată ce eficienţă aduce o trecere a unui teren din extravilan în intravilan. Poate vom face aceste treceri ca în alte ţări europene, o dată la 10 ani, însă un lucru vă pot spune: nu vom extinde intravilanul municipiului de dragul extinderii şi o vom face doar acolo unde se justifică şi este eficient”, a mai declarat Ştefan Ilie.

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE