fbpx
Economie

Cel mult 200 de salariaţi de la Alum rămân acasă de la 1 martie

Consiliul de Adiminstraţie al Alro Slatina, companie în care este integrată operaţional şi uzina de alumină Alum SA Tulcea, a hotărât luarea unor măsuri de reducere a personalului atât de la Alro Slatina cât şi de la Alum Tulcea, în procent de cel mult 25% din personalul aflat în activitate la nivelul lunii decembrie 2021.

În ceea ce priveşte societatea Alum Tulcea, potrivit directorului general al Alro Slatina, Gheorghe Dobra, numărul maxim de angajaţi care va fi rămâne la dispoziţia societăţii va fi de maxim 200.

„Este o hotărâre a Consiliului de administraţie, în contextul în care noi la nivel de companie ne confruntăm cu o criză energetică majoră. Adică avem asigurată energie electrică pentru mai puţin de 40% din capacitatea de producţie. Încercăm să ieşim din această criză şi să ne asigurăm necesarul de energie atât pentru acest an cât şi pentru anul viitor pentru a avea garanţia că putem reporni activitatea la întreaga capacitate” a declarat Gheorghe Dobra, directorul general Alro Slatina din care face parte şi Alum Tulcea.

Cei maxim 200 de salariaţi de la Alum pentru care se va acorda pentru o perioadă scurtă de timp, respectiv cel mult două luni, o compensaţie de 75% din salariul de bază vor fi desemnaţi din rândul personalului cu contracte de muncă pe perioadă determinată, în cea mai mare parte, dar şi din rândul celor cu contract de muncă pe durată nedeterminată din acele secţii în care se opreşte activitatea.

Nu cred că se vor consulta cu noi sindicatul pentru că este o măsură ce ţine de managementul societăţii. Nouă, potrivit legii, ni se aduce la cunoştinţă doar acest lucru şi ni s-a adus la cunoştinţă.” a declarat Andrian Darie, preşedintele Sindicatului Liber Alum.

Acesta însă a ţinut să precizeze faptul că de fapt angajaţii care vor fi la dispoziţia societăţii plătiţi cu 75% din salariu pierd de fapt mai mult de 50% din salariul net.

„Nu mai primesc tichetele de masă de 20 de lei pe zi, nu mai au masa gratuită, nu mai primesc sporul de vechime, nu mai primesc nici sporul de noapte de 5% sau cel de tură de 20%. Per total pierderea este mai mare de 50% din salariu” a mai declarat liderul sindical.

Măsura ma intra în vigoare de la 1 martie 2022.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE