Ştirea zilei

Centrul de vaccinare de la Colegiul Medicilor pregătit 100%

Colegiul Medicilor Tulcea va avea nu doar unul ci două din cele trei centre de vaccinare anti-Covid, acţiune ce va demara cel mai prababil de luni, 4 ianuarie 2021, prima zi de lucru din viitorul an.

Centrul de vaccinare de la Colegiul Medicilor, de pe strada Babadag, de la parterul blocului B7, scara A, este încă de azi pregătit 100% pentru vaccinare. Al doilea centru de vaccinare aflat tot în coordonarea Colegiului Medicilor Tulcea va fi amenajat în incinta Staţiei Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea şi va fi funcţional până cel târziu la sfârşitul acestei săptămâni, al treilea şi ultimul centru de vaccinare din această primă etapă în care sunt vaccinate doar cadrele medicale şi angajaţii din sistemul sanitar fiind la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Dr. Emilia Stamate printre medicii care vor să se vaccineze!

Chiar dacă sunt şi unii medicii care, din diverse motive, au optat să refuze faccinarea, preşedintele Colegiului Medicilor Tulcea, dr. Emilia Stamate, nu se numără printre ei, ba dimpotrivă se regăseşte pe prima listă a medicilor care vor să se imunizeze.

Mai mult, Colegiul Medicilor Tulcea, ca organizaţie profesională a acordat din primul moment şi necondiţionat sprijin acestei campanii europene nu doar naţionale sau judeţene de vaccinare.

Colegiul Medicilor Tulcea a luat act de Decizia Comisiei Europene privind prevenirea Covid-19 prin administrarea unui vaccin produs de BIoNTech și Pfizer. Vaccinul a fost aprobat de AGENȚIA EUROPEANĂ PENTRU MEDICAMENTE în urma studiilor clinice privind calitatea vaccinului, siguranța și eficacitatea acestuia.

Medicii și personalul din sectorul sanitar care au fost și rămân în această perioadă în prima linie acordând servicii medicale pacienților, au fost puternic afectați de consecințele pandemiei, plătind un tribut dureros.

În acest moment vaccinarea este cea mai bună opțiune pentru a lupta cu această pandemie și trebuie să ne informăm cu privire la dovezile științifice rezultate în urma studiilor pentru acest vaccin și să aducem la cunoștința pacienților noștri cu multă responsabilitate aceste date corecte.

Colegiul Medicilor Tulcea, în limitele competențelor sale, colaborează cu autoritățile locale pentru derularea în condiții bune a acestei campanii de vaccinare.

În acest sens, la sediul Colegiului Medicilor Tulcea din strada Babadag nr. 15, Bl. 7, Sc. A, parter, va funționa un centru de vaccinare pentru medicii și personalul medical care își desfășoară activitatea în dispensarele medicale și ambulatorii de specialitate de pe raza Mun. Tulcea.

Colegiul Medicilor Tulcea consideră că utilizarea acestui vaccin reprezintă o speranță de limitare a răspândirii pandemiei produsă de virusul SARS-CoV-2 și revenirea la normalitate.

Decizia de a fi sau nu vaccinat aparține fiecăruia dintre noi.”, se arată într-un comunicat de preşedintele Colegiului Medicilor Tulcea, dr. Emilia Stamate.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Back to top button