fbpx
Sănătate

Centrul Medical Routine Med: Endoscopie digestivă superioară în Tulcea, cu tehnologie de ultimă generație!

Endoscopia digestivă superioară este o metodă de investigație esențială în afecțiunile digestive, iar la Centrul Medical Routine Med beneficiezi de cea mai nouă tehnologie în acest sens. Această procedură este mai precisă decât folosirea razelor X și permite o vizualizare directă a esofagului, stomacului și duodenului, dar și efectuarea unei biopsii.

Când este necesară endoscopia digestivă superioară

Dacă ai nevoie de o endoscopie digestivă superioară în Tulcea, programează-te la Routine Med! Atunci când prezinți dureri abdominale, greață și vărsături, dificultate la înghițit, scădere în greutate și sângerare la nivelul tractului digestiv superior, nu mai sta pe gânduri și fă-ți o programare la gastroenterologie, în cadrul Centrului Medical Routine Med!

Medicul specialist poate propune, pe lângă examinarea fizică, efectuarea unei endoscopii, pentru un diagnostic precis și un tratament corect. Această investigație se ia în calcul și în cazul în care te confrunți cu boala de reflux gastroesofagian, senzație de arsuri în stomac, esofagită, gastrită, duodenită sau ulcer peptic. De asemenea, endoscopia digestivă este necesară atunci când ai boala celiacă și boala Crohn, dar și în cazul tumorilor canceroase și necanceroase.

Pregătirea pentru endoscopia digestivă superioară 

În primul rând, pentru ca specialistul care efectuează endoscopia să vizualizeze clar tractul digestiv, este necesar să te prezinți în ziua procedurii cu stomacul gol. Pentru aceasta, în ziua precedentă trebuie consumi alimente care se digeră ușor, iar cu 6-8 ore înainte este obligatoriu să faci pauză alimentară totală. În plus, ți se va spune să renunți la medicamente care subțiază sângele sau care afectează coagularea.

Cum decurge investigația

Endoscopia durează aproximativ 30 de minute și se realizează cu ajutorul unui tub lung și flexibil numit endoscop. Acesta are la un capăt o lumină și o cameră video minusculă, cu ajutorul căreia se obțin imagini video ce vor fi văzute pe un monitor. Tubul va fi introdus în gură și împins încet către esofag și stomac, până în duoden. Dacă este necesar, sunt prelevate bucăți mici de țesut pentru a face o biopsie și se efectuează tratamente.

De obicei, pentru această intervenție se face un sedativ intravenos sau o formă ușoară de anestezie, iar pacientul pleacă în aceeași zi acasă.

Ce se vei simți după efectuarea endoscopiei 

Deși endoscopia digestivă superioară durează puțin, este absolut normal ca timp de câteva zile să ai dureri în gât, la înghițire, și gaze intestinale. Pentru a diminua disconfortul, poți folosi medicamente specifice, care se eliberează fără prescripție medicală.

În plus, nu este indicat să mănânci sau să bei nimic până nu scapi de senzația de vomă. În schimb, dacă simți că totul este în regulă, te poți întoarce la dieta și activitățile obișnuite.

Dacă vei experimenta oricare dintre următoarele simptome, este necesar să discuți de urgență cu medicul gastroenterolog:

febră sau frisoane;

roșeață, umflături, sângerare sau alte scurgeri din locul în care a fost efectuată perfuzia intravenoasă;

dureri de burtă, greață sau vărsături;

scaune negre sau cu sânge;

probleme la înghițire;

dureri în gât sau în piept care se agravează.

Aceste manifestări sunt, totuși, puțin probabile, atunci când endoscopia este făcută de către un medic specialist, cu echipamente de ultimă generație, iar tot procesul de investigație este minim invaziv.

Când vei obține rezultatele

Cel mai probabil, medicul care îți va face endoscopia digestivă superioară îți va comunica rezultatele imediat după test sau, dacă ți s-a făcut anestezie, atunci când te vei trezi.

După sedare, este posibil ca unele persoane să uite ce le spune medicul, ba chiar nu-și amintesc nici că au efectuat procedura. De aceea, este o idee bună să mergi cu însoțitor.

În cazul în care a fost prelevată o probă pentru examinare, sunt necesare câteva săptămâni până vei afla concluziile.

Când vei avea rezultatele endoscopiei, este important să revii la Centrul Medical Routine Med, de pe Str. Mahmudiei nr. 49-51, din Tulcea. Medicul specialist gastroenterolog îți stă la dispoziție pentru a discuta rezultatele investigației și pentru a te ajuta să tratezi corespunzător problemele digestive care îți afectează sănătatea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE