Sănătate

UPU de la Spitalul Județean Tulcea din nou fără medic pediatru

De azi, printr-o decizie a conducerii Spitalului Județean Tulcea, Secția de Pediatrie nu va mai avea doar un singur medic pe secție, respectiv, Daniela Mădălina Nizami, ci doi medici. Astfel doctoriței Nizami, șefă de secție, i s-a alăturat, chiar de azi, și medicul Mihaela Vasile, până ieri medic pediatru la Secția UPU a Spitalului Județean. Aceasta ar putea fi considerată vestea bună a zilei. Adică s-a dublat numărul medicilor de pe o secție a spitalului … Dar lucrurile nu stau chiar așa! Asta pentru că secția UPU a rămas fără pediatru…

În spațiul public, așa cum le stă bine unora să se tânguiască precum în povestea cu drobul de sare, de ieri a apărut ”informația” potrivit căreia – și cităm – ”CUM ESTE POSIBIL SĂ NUMAI AVEM MEDIC PEDIATRU LA UPU ????,EFECTIV SĂ SE ANULEZE POSTUL DE DR. PEDIATRU LA UPU ,PE MOTIV CĂ NUMAI ESTE NEVOIE DE ACEL POST! OAMENII BUNI PE CE LUME TRĂIM?????DUMNEAVOASTRĂ CEI CARE IAU ACESTE MĂSURI ,AVEȚI COPII???? ȘTIȚI CE ÎNSEAMNĂ UN COPIL BOLNAV?????DACĂ NU ȘTIȚI ÎNTREBAȚI MAMELE ,CARE SUNT DISPERATE CĂ NU AU UNDE SĂ DUCĂ COPILUL BOLNAV !
DUPĂ CE CĂ NU ADUCEȚI MEDICI PEDIATRI ,ȘI NU FACEȚI NIMIC PENTRU COPII ,MAI DESFIINȚAȚI SI ACEL POST DE LA UPU!!!!!! LUNI DIMINEATA LA ORA 08.00 ,ERA SALA DE AȘTEPTARE PLINĂ DE COPII ! OAMENII BUNII AVEM NEVOIE DE PEDIATRU LA UPU”.

Dacă această informație nu ar fi plecat dintre pereții spitalului probabil că ar fi apărut pe grupurile de Facebook abia azi și s-ar fi găsit o mulțime de habarniști să comenteze în fel și chip. Dar au făcut-o deja de ieri, adică de dinainte ca deczia conducerii să se pună în practică. De ce totuși această decizie, am întrebat la managerul Spitalului Județean Tulcea, dr Tudor Năstăsescu.

Suntem într-o perioadă în care numărul virozelor respiratorii în rândul copiilor este în creștere iar pe Secție de Pediatrie doamna doctor Nizami este singură. Dacă am mai fi avut pe secție alți patru medici sau dacă măcar doamna doctor Monica Benga nu ar fi fost în concediu probabil că nu am fi luat această decizie de a o transfera de la secția UPU la Pediatrie pe doamna doctor Mihaela Vasile. De joi, 24 noiembrie medicii secției UPU de la urgențe minore vor fi cei care vor trimite pe Pediatrie cazurile de internare!” a declarat managerul Spitalului Județean Tulcea, dr Tudor Năstăsescu.

Din păcate, criza medicilor pediatri nu este doar la spitalul din Tulcea ci în toată țara. Mai mult, potrivit aceluiași manager al Spitalului Județean Tulcea, șansele ca o parte din cazurile internate la Tulcea să fie transferate la alte spitale din județele limitrofe sunt din ce în ce mai mici și asta pentru că și acolo numărul internărilor crește în această perioadă. Așadar, singura soluție rămâne aducerea unui nou medic pediatru la Tulcea. Unul sau mai mulți …

Back to top button