fbpx
Consiliul Judeţean

Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Revoluției Române

Joi, 22 decembrie 2022, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Victor Tarhon,  administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai, și arhitectul șef al județului, Cristian Ionescu Preotu, au participat, la Monumentul Eroilor Revoluției din municipiul Tulcea, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Revoluției Române și a Libertății, organizat de Instituția Prefectului Județul Tulcea și Garnizoana Tulcea.

Programul manifestării a cuprins prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat și oficierea unui serviciu religios de către un sobor de preoți din cadrul Episcopiei Tulcii.

După slujba de pomenire a eroilor Revoluției din anul 1989, reprezentanții autorităților locale au rostit alocuțiuni prin care și-au exprimat respectul pentru cei care, în urmă cu 33 de ani, au ieșit în stradă pentru a construi statul democratic România și a semna, astfel, certificatul de libertate al tuturor românilor. Ceremonia a fost încununată de depunerea de coroane de către reprezentanții instituțiilor publice, militarizate, respectiv ai partidelor politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button