fbpx
Comunicate

Cluburi antidrog în liceele tulcene cu educatori între egali!

 “Cluburi Antidrog”, un proiect “cu” și “pentru” liceenii tulceni, a demarat în luna martie a.c., fiind implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Tulcea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională și Palatul Copiilor Tulcea.
Astfel, într-o primă etapă, 30 de elevi selectați din cele 5 licee aplicante (Liceul de Arte “George Georgescu” Tulcea, Colegiul Economic “Delta Dunării” Tulcea, Colegiul Național “Spiru Haret” Tulcea, Liceul Teoretic “Ion Creangă” Tulcea, Liceul Tehnologic “Henri Coandă” Tulcea) au participat la sesiunea de instruire/informare susținută la Biblioteca Județeană “Panait Cerna” Tulcea, în perioada 25 martie – 2 aprilie a.c., devenind educatori între egali.
Elevii participanți la aceste activități vor constitui, la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, sub coordonarea echipei locale formate din consilierul educativ și consilierul școlar, Clubul Antidrog – structura organizatorică cu rol în prevenirea consumului de droguri în unitatea de învățământ respectivă.
Ulterior, aceștia vor planifica și susține activități de diseminare a informaţiilor asimilate către grupul de egali (elevii din liceele de provenienţă), în cadrul orelor de dirigenţie, organizând dezbateri, expoziții sau concursuri cu tematică antidrog.
Și pentru că informația corectă face diferența, ne dorim ca educatorii între egali să devină mesageri antidrog în rândul adolescenților și tinerilor, contribuind la crearea unei comunități mai sigure.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE