fbpx
Ştirea zilei

COD ROȘU de vânt la Tulcea! Drumuri închise circulației!

Update ora 20.00

Rețelele de distribuție de energie electrică din județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța continuă să fie afectate de incidente provocate de condițiile meteorologice severe din cursul zilei de astăzi – cod roșu de viscol, cu viteze ale vântului de peste 100 km/h, însoțit de căderi masive de zăpadă.

Intervențiile echipelor de tehnicieni ale societății Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor au restabilit alimentarea pentru peste 100.000 de clienți. La ora 20.00, eforturile echipelor se concentrau pe remedierea avariilor care afectau circa 153.000 de clienți din 168 de localități, din care 42 în Tulcea.

,,Este de așteptat ca durata intervențiilor pe timp de noapte să fie mai mare decât în condiții normale, ca urmare a vizibilității reduse, a circulației îngreunate de pe drumuri, precum și a faptului că în multe situații nu se poate lucra în condiții de siguranță.” se arată în comunicatul Enel Distribuție.

Reamintim că au fost mobilizate echipe suplimentare de la regiunile Rețele Electrice Muntenia și Rețele Electrice Banat, pentru a sprijini eforturile de remediere a avariilor cauzate de vreme. Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a ajunge în zonele cu incidente, iar echipele vor lucra pentru reluarea alimentării la toți clienții afectați.

Update ora 17.30

În urmă cu câteva minute un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea a reușit să ajungă la mai multe autoturisme blocate în zona localității Malcoci din jud. Tulcea.

În urma intervenției Pompierii au preluat din autoturisme cinci persoane pe care le transportă în municipiul Tulcea.

Update ora 15.30

,,Situația centralizată la ora 15:00 se prezintă astfel:

– apeluri 112 în intervalul orar 08:00 – 15:00 – 82

– Autoturisme blocate – 81

– Persoane blocate – 62

– Localități fără energie electrică – 53

– Persoane afectate de lipsa energiei electrice – 47119

Pompierii tulceni intervin în diferite zone ale județului Tulcea pentru preluarea persoanelor blocate în autoturisme. În sprijin acționează și utilaje ale drumurilor naționale și județene și mai multe echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență” a anunțat Centrul de comunicare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea

Update ora 14.30

Unul dintre operatorii de telefonie mobilă a anunțat pe pagina de socializare că și în județul Tulcea sunt probleme cu semnalul de telefonie și implicit cel de internet mobil. Alți operatori de telefonie mobilă nu au făcut anunțuri similare. Pentru moment…

 

Update ora 13.25

Potrivit unei adrese transmise Ministerului Educației și unei hotărâri adoptate deja de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, luni, 27 noiembrie 2023 se suspendă cursurile la școlile din județul Tulcea. Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că județul Tulcea se află acum sub avertizare cod roșu și va continua să se afle sub cod portocaliu până la noapte.

Update ora 13.00

Pe timpul manifestărilor fenomenelor meteorologice de Cod Rosu până la ora 12.00 situația în județul Tulcea se prezinta astfel:

Autoturisme blocate – 55

Persoane izolate în trafic- 65

Localități fără energie electrică – 53

Persoane afectate de lipsa energiei electrice – 47119

Toate drumurile din județul Tulcea rămân închise circulației publice

,,Se acționează cu prioritate pentru preluarea persoanelor blocate din autoturisme cu utilaje de deszăpezire ale Drumurilor Naționale și Județene, forțe și mijloace ale Ministerului Afacerilor Interne (ISU Tulcea, Poliția de Frontieră, IPJ Tulcea, Jandarmeria Tulcea) și primăriile de pe raza județului Tulcea cu utilaje proprii.” a transmis centrul de comunicare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea

Update ora 12.30

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a anunțat după ora 12.00 care este situația în  Judetul Tulcea: DN-uri ninsoare viscolită 20-25 cm, DN 22A ninsoare viscolită si viscol la sol.

▶️MASURI: In intervalul orar 26.11.2023 ora 05:00 – 26.11.2023 ora 12:00 SDN Tulcea a patrulat si actionat cu 8 autoutilaje pe: DN 22, DN 22A, DN 22D, DN 22E, DN 22F, DN 22H;

Update ora 11.30

ℹ️În municipiu sunt zeci de arbori căzuți din cauza vântului puternic. Au fost doborâți chiar și stâlpi din beton pentru liniile electrice. Sunt alocate echipe care lucrează exclusiv pentru îndepărtarea acestora.

⚓Traversarea Dunării la Tudor Vladimirescu cu nava STP a fost oprită din cauza vântului foarte puternic, la ordinul Căpităniei Tulcea.

Update ora 10.30

Conform hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență toate drumurile din jud. Tulcea au fost declarate închise în urma prelungirii avertizări codului roșu de vânt puternic ce este valabil până la 16:00.

ℹ️În dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost înregistrate peste 70 de apeluri la numărul unic de urgență 112 ce au semnalat cu precădere copaci și crengi rupte de vânt care au blocat căi de acces, drumuri naționale și județene ori au căzut pe autoturisme. De asemenea au fost semnalate și situații în care pe drumurile naționale și județene au rămas blocate autoturisme ori nu au putut înainta din cauza depunerilor de zăpadă, vizibilității reduse ori a viscolului.

👉În acest moment să intervine în două situații pentru deblocarea mai multor autoturisme:

– În zona localității Agighiol au fost semnalate 9 autoturisme blocate

– În zona localităților Cataloi – Nalbant, 3 autoturisme

În cele două cazuri se intervine cu câte o autospecială, iar în sprijinul pompierilor se află și utilaje de deszăpezire ale Drumurilor Naționale și Județene

💡Localități fără energie electrică – 44

În ceea ce privesc copacii doborâți de vântul puternic, pompieri au intervenit pentru degajarea acestora în 12 situații atât în municipiul Tulcea cât și în județ.

Până la această oră nu au fost semnalate victime ori pagube materiale însemnate.

❗În vederea asigurării unui grad ridicat de protecție a populației în contextul evoluției fenomenelor meteo extreme, la nivelul județului Tulcea a fost emis un mesaj RO-Alert de avertizare și informare.

Rugăm cetățenii să nu iasă din casă decât dacă este strict necesar, să ia toate măsurile de protecție și de adăpostire, să nu plece la drum, iar în cazul în care rămân blocați în autoturisme în zone izolate să nu le părăsească și să anunțe situația în care se află la numărul unic de urgență 112!

Centrul de comunicare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea

Update ora 10.00

O nouă avertizare Ro Alert a prelungit codul roșu de vânt până la ora 16.00.

Toate drumurile din județul Tulcea (naționale, județene, etc) au fost declarate ÎNCHISE!

Evitați deplasările! Stați în casă!

 

 

Update ora 9.00

Potrivit unui anunț al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, începând cu ora 7.00 s-a închis circulația rutieră pe Podul suspendat peste Dunăre.

,,Având în vedere avertizarea cod roșu emisă de ANM, din cauza vântului puternic și a precipitațiilor abundente, s-a luat decizia ca circulația rutieră pe podul suspendat de la Brăila să se închidă în intervalul orar 7.00-14.00, cu posibilitatea prelungirii, dacă situația o impune.” se arată în comunicatul DRDP Buzău.

Update ora  8.45

SITUAȚIE ÎN JUDEȚUL TULCEA

⛔Consiliul Județean Tulcea anunță că începând cu ora 8.00, TOATE drumurile județene tulcene sunt închise!

⛔8 sectoare de drumuri naționale și județene erau închise circulației publice pe raza Județului Tulcea

– DN 22A – CIUCUROVA TOPOLOG – LIMITĂ CU JUD. CONSTANȚA

– DN 22D – HORIA – POPASUL CERBULUI

– DN 22D – CIUCUROVA – 2 CANTOANE.

– DN 22 – TULCEA – BAIA – LIMITĂ CU JUD. CONSTANȚA

– DN 22D – MĂCIN – CERNA – HORIA

– DN 22A – CATALOI -CIUCUROVA

– DN 22 – SMÂRDAN MĂCIN

– DN 22F – NALBANT HORIA

– DN 22E – GARVĂN – I.C. BRĂTIANU

 

LOCALITĂȚI FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ – 33

– JURILOVCA

– MALCOCI

– NUFĂRU

– DOROBANȚU

– VALEA NUCARILOR

– AGIGHIOL

De la ora 4:30 și până la ora 08:00 au fost înregistrate peste 40 de apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care au fost semnalate diferite situații de urgență. Ponderea cea mai mare a solicitărilor au vizat copaci ori crengi căzute pe carosabil și autoturisme și au fost semnalate 15 autoturisme blocate ori care nu au mai putut înainta. În aceste autoturisme sunt 32 de pasageri.

Toate forțele și mijloacele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea sunt la datorie și intervin pentru gestionarea situațiilor de urgență.

De asemenea, lucrătorii din cadrul Drumurilor Naționale și județene intervin cu utilaje pentru degajarea zăpezii de pe carosabil.

FACEM ÎNCĂ O DATĂ UN APEL CĂTRE CETĂȚENI SĂ EVITE DEPLASRILE ÎN AFARA LOCALITĂȚILOR, IAR DACĂ NU POT AMÂNA SĂ SE INFORMEZE DIN SURSE OFICIALE DESPRE STAREA DRUMURILOR.

Update ora 8.30

Meteorologii spun că urmează viscol puternic cu rafale ale vântului de peste 95-100 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi vizibilitate redusă spre zero pentru județul Tulcea, cel puțin până cel devreme la ora 10.00! Recomandarea autorităților este să țineți cont de aceste avertizări.

Update ora 8.00

Pentru moment, doar un singur sector de drum județean, Tulcea – Agighiol (DJ 222) este închis circulației rutiere.

Potrivit ISU Delta, pe sectoarele de drum se intervine cu utilaje însă din cauza viscolului vizibilitatea în acea zonă este zero.

Din această dimineață, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a  anunțat închiderea unor sectoare de drumuri naționale pentru toate categoriile de autovehicule:

Din cauza vizibilității scăzute cauzate de zăpada spulberată de viscol,se închid următoarele sectoare de drum:
-DN 22A km 35+700 – 85+925 ora 05:00 ( Ciucurova – Harsova )
-DN 22D km 40+000 – 52+862 ora 05:00 ( Horia – Ciucurova )
-DN 22D km 52+862 – 81+325 ora 06:30 (Ciucurova – 2 Cantoane)
-DN 2A km 116+000 – 186+000 ora 05:30 ( Giurgeni – Mihail Kogalniceanu )
-DN 2A KM 186+000 – 196+000 ora 06:30 (Mihail Kogalniceanu – Ovidiu)
-DN 22 km 178+625 – 287+000 ora 06:00 ( Tulcea – Ovidiu ).

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button