fbpx
Ştirea zilei

Comitet interministerial pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice în piscicultură!

Astăzi a avut loc prima ședință a Comitetului Interministerial pentru gestionarea efectelor produse de schimbarile climatice în agricultură,  un comitet înființat prin Decizia Prim-ministrului, care se va reuni săptămânal.
Prezidat de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Comitetul reunește reprezentanți la nivel decizional din ministerele și instituțiile cu rol în combaterea efectelor secetei. Printre decidenții participanți la această primă ședință s-a numărat și Cristian Michael Leonov, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

După prezentarea succintă a situației la nivel național privind agricultura și piscicultura, Comitetul a agreat un program de măsuri, a cărui implementare va fi evaluată periodic și la care se vor adăuga și altele în funcție de situația din teritoriu.

,,În ceea ce privește pescuitul și acvacultura, am informat asupra situației la zi a fermelor de acvacultură, a pierderilor cauzate de seceta extremă până în prezent și a riscurilor în contextul în care perspectiva privind precipitațiile nu este îmbucurătoare pentru următoarea perioadă.

Totodată, am susținut și am propus o serie de măsuri, precum: identificarea de resurse financiare pentru acordarea de compensații sau reducerea unor taxe, ori pentru reducerea costurilor cu energia, stimularea proiectelor care promovează noile tehnologii și inovarea, ce vor fi analizate în reuniunile următoare ale Comitetului.” a declarat secretarul de stat din Tulcea, aflat în structura de conducere a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE