fbpx
Ştirea zilei

Procedură pentru autorizaţia de mediu în ARBDD

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) informează toți titularii/deținătorii de autorizații de mediu despre publicarea în Monitorul Oficial al României, partea I, Nr.495/11.VI.2020 a Ordinului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu nr. 1150/2020 privind aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu.

Astfel, începând cu data intrării în vigoare a Ordinului sus-menționat (30 zile de la publicare), operatorii economici care dețin autorizație de mediu au obligația de a solicita vizarea actului de reglementare cu maxim 90 de zile și minim 60 de zile înainte de data corespunzătoare celei de emitere.

În cazul în care autorizația pe care acesta o deține a fost revizuită, termenul de 60 de zile se va calcula în funcție de ziua și luna în care a fost emisă autorizația inițială.

Solicitarea vizei anuale se face separat pentru fiecare autorizație de mediu deținută de titular. Pentru autorizația de mediu revizuită, titularul solicită aplicarea vizei în anul următor revizuirii.

Important!

Pentru solicitările transmise în termen mai scurt decât cel prevăzut de prezentul Ordin, titularul va fi notificat cu privire la nerespectarea termenului de solicitare și i se va suspenda actul de reglementare pe o perioadă de întârziere față de termenul de 60 de zile. Perioada de suspendare începe după data emiterii autorizației de mediu și se va informa Garda Națională de Mediu.

Pentru solicitarea de aplicare a vizei anuale se percepe un tarif în cuantum de 100 lei pentru autorizația de mediu. Tariful se achită în avans, prin ordin de plată la Trezorerie în contul ARBDD Tulcea, RO TREZ6415032XXX000263, Cod Fiscal 3722040 sau la sediul ARBDD Tulcea.

Solicitarea vizei anuale se poate face la biroul Relații cu Publicul, dar se poate transmite și prin mijloace electronice, pe adresa de e-mail arbdd@ddbra.ro sau prin poștă la adresa instituției: str. Portului, nr. 34A, Tulcea, România.

Pentru obținerea vizei anuale, titularul activității va depune la ARBDD Tulcea o documentație care să cuprindă următoarele:

a) cerere conform modelului prevăzut în anexa nr.1 din Ordinul nr. 1150/2020;

b) raportul anual de mediu și /sau raportările menționate în autorizația de mediu, după caz;

c) declarație pe propria răspundere că desfășoară activitatea în aceleași condiții pentru care a fost emisă autorizația de mediu și că nu au intervenit modificări de fond care să afecteze condițiile stabilite prin autorizație, conform modelului prevăzut în anexa nr.2 din Ordinul nr.1150/2020;

d) dovada achitării tarifului de 100 de lei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE