Prefectura

Comunicat de presă Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea

Astăzi, cu începere de la ora 10:00, la teatrul „Jean Bart” , prefectul Alexandru Dan Munteanu a prezidat întâlnirea organizată sub egida Instituției Prefectului – Județul Tulcea dintre reprezentanții Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului, Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea, Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea, Direcției de Sănătate Publică Tulcea, Inspectoratului de Poliție Județean TULCEA și reprezentanți HORECA.

Alexandru Dan Munteanu – Prefectul județului Tulcea:
„Premisele întâlnirii de astăzi vin în contextul în care suntem un județ care în ultimii doi ani a fost greu încercat – doi ani de pandemie, de aproape cinci luni avem un război sângeros la graniță, iar toate aceste fenomene au avut un impact major asupra turismului, asupra domeniului HORECA. Nu aș vrea ca HORECA să se simtă învinsă sau abandonată și împovărată de amenzi și reclamă negativă, ci mi-aș dori din tot sufletul să existe o colaborare, un parteneriat între noi, autoritățile statului, prezente aici și dumneavoastră, HORECA. Să ne facem un țel comun și anume acela de a oferi cele mai bune condiții turistului care ne va trece pragul. Am apreciat faptul că cei prezenți aici la masă o să vă poată spune cum se vor desfășura prevențiile și controalele ce urmează a fi făcute, iar dumneavoastră o să ne spuneți care sunt problemele pe care le aveți”.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspectele circumscrise aplicării Legii nr. 270 din 22 decembrie 2017, legea prevenirii și Hotărârii Guvernului României nr. 33 din 25 ianuarie 2018 privind stabilirea contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017, precum şi a planului de remediere cât și aspecte referitoare la protejarea drepturilor consumatorilor și prevenirii potențialelor plângeri împotriva instituțiilor anterior menționate.
La rândul lor, reprezentanții HORECA au ridicat atât problematici specifice turismului din Delta Dunării, cât și problematici generale.

Back to top button