Alte partide

Conducerea ALDE Tulcea nu prea vrea în PNL

- şi reciproca e valabilă, susţine preşedintele PNL Tulcea

Marius Octavian Popa, pentru cei familiarizaţi cu viaţa politică din ultimele două decenii „Popicu”, este încă de anul trecut preşedintele organizaţiei judeţene ALDE şi, oarecum, şi celei municipale. ALDE, pentru cei mai puţin familiarizaţi cu politica, este acel partid care, alături de PSD a guvernat România mare parte din trecuta legislatură parlamentară.

Fuziunea cu Pro România de la sfârşitul anului 2020 nu i-a adus ALDE nimic bun, ba dimpotrivă s-a demostrat că 2-3%, cât avea înainte de fuziune, şi cu 8-9%, cât avea Pro România înainte de fuziune, fac mai puţin de 4%.

Inspiraţi probabil de marea „performanţă politică” a marilor lideri politici Tăriceanu (ALDE) şi Ponta (Pro România), tot mai micul lider politic Florin Cîţu a anunţat săptămâna aceasta că s-a votat în biroul lor (al liberalilor) fuziunea cu ALDE. Ce a mai rămas din ALDE, fiindcă mulţi au rămas cu Pro România sau au migrat, cum e cazul filialei din Tulcea, către AUR.

Şi pentru că am ajuns pe plan local, Marius Octavian Popa este foarte neîncrezător că fuziunea dintre PNL şi ALDE va aduce ceva bun.

Nu pot spune că sunt entuziasmat că există perspectiva să revin în PNL, partid din care am fost dat afară, şi spun asta pentru că eu nu văd să se fi întâmplat nimic bun în PNL cât timp nu am mai fost membru al acestui partid.  Ludovic Orban rămâne bunul meu prieten, însă şi el are o parte de vină pentru ceea ce a ajuns azi PNL” a declarat Marius Octavian Popa.

Chiar dacă are 22 de aleşi locali în judeţ, unul dintre consilieri fiind ales chiar viceprimar în comuna Peceneaga, municipiul Tulcea este descoperit total după ce fostul preşedinte al judeţenei, Marius Tudorie, a fugit la AUR cu toată echipa şi baza de date a partidului.

Suntem într-un proces de recuperare a bazei de date care se afla într-un calculator recuperat recent de la cei care au plecat la AUR, calculator care însă nu mai poate fi pornit. De aceea e foarte posibil ca baza de date să fie pierdută definitiv. ” admite Marius Octavian Popa, care se află şi în căutarea unui lider local pentru municipiul Tulcea.

Până la fuziune, dacă va mai avea loc şi la nivel central, un lucru e cert: conducerea ALDE Tulcea nu prea vrea în PNL!

Şi pentru că şi reciproca e valabilă, întrebat cât de încântat ar fi de revenirea lui Marius Octavian Popa în PNL Tulcea, preşedintele filialei tulcene a declarat foarte tranşant: „Dacă se va pune vreodată problema ca Marius Octavian Popa să ocupe o funcţie de conducere în PNL Tulcea atunci eu nu voi mai fi preşedintele acestei filiale„.

Back to top button