Tulcea

Congres online: PRO România și ALDE au fuzionat!

- la Tulcea au fost 33 de voturi pentru, 3 abţineri şi 3 împotrivă

La Sala de conferinţe de la etajul 7 al Hotelului Delta ***, câte zece delegaţi de la filialele Pro România şi ALDE din Tulcea au participat la congresul online pentru fuziunea (prin absorbţia ALDE în Pro România) celor două partide.

Prima dintre şedinţele organizaţiilor judeţene a fost cea a delegaţilor de la ALDE Tulcea, după care a fost rândul celor de la Pro România filiala Tulcea să dezbată şi să voteze pentru această fuziune.

După ce au analizat cât de benefică este pentru cele două filiale această fuziune votul a fost următorul: ALDE – 13 voturi pentru, 3 abţineri şi 3 împotrivă cu precizarea la momentul votului 1 delegat a lipsit în timp ce la Pro România – 20 voturi pentru!

Cu 33 de voturi pentru, 3 abţineri şi 3 împotrivă (plus un absent) şi la Tulcea s-a consfinţit în majoritate această fuziune cu precizarea că şi la nivel naţional lucrurile au stat cam la fel: ALDE a avut câteva zeci de abţineri şi voturi împotrivă, în timp ce la Pro România dorinţa de fuziune a fost mai mare respectiv 805 voturi pentru 5 abţineri şi 1 vot împotrivă!

La finalul congresului de fuziune, coordonatorul filialei Pro România, Ştefana Zibileanu şi preşedintele interimar al ALDE Tulcea, Marius Tudorie, au adresat câteva cuvinte celor prezenţi în sală, mesajul fiind cam acelaşi:  implicarea tututor membrilor de la noul Pro România în cea mai importantă campanie electorală a anului 2020, cea pentru alegerile parlamentare!

Congresul comun a adus şi modificări de statut

PRO România și ALDE au decis azi, într-un congres comun, cu largă majoritate, fuziunea celor două partide și modificările statutare aferente. Anterior congresului comun, cele două formațiuni s-au reunit în congrese separate pentru votarea fuziunii.

Tot astăzi a fost lansat și programul electoral al PRO România pentru alegerile parlamentare, după ce Victor Ponta a fost desemnat de Congres, cu unanimitate de voturi, pentru funcția de prim-ministru. Acesta a prezentat cinci măsuri pentru prima zi de guvernare, respectiv Venitul Minim de Criză, Sprijinul Economic de Criză, Programul Național de Testare, Redeschiderea tuturor școlilor și Redarea demnității și respectului datorat hainei militar

Pe scurt, măsurile propuse de PRO România sunt:

Venitul Minim de Criză: asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru fiecare român din țară sau din străinătate. Se acordă tuturor celor care au venituri sub 2000 de lei.

Sprijinul Economic de Criză: plan anticriză care permite IMM-urilor să-și continue activitatea și să păstreze locurile de muncă. Acesta prevede reduceri de TVA, anularea unor obligații fiscale, sprijin pentru plata chiriilor, amânarea unor rate bancare, redeschiderea afacerilor, acordarea de granturi și eficientizarea programului IMM Invest.

Educație: reîntoarcerea în școli, în condiții de siguranță, și testarea repetată a tuturor celor din sistemul de învățământ. De asemenea, se propune redeschiderea cabinetelor medicale școlare pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

Sănătate: implementarea unui program care să permită testarea tuturor, cu decontare pentru cei care optează să se testeze în privat.

PROmisiunea relansării economice: Se propune un Proiect Național de Investiții în infrastructură, agricultură, educație, sănătate și mediu. Pentru reconstrucția României post-criză, se instituie PROiectul România – Marile Reforme în administrația publică și fiscală. Totodată, PRO România militează pentru redarea demnității și respectului pentru haina militară prin revenirea la forma inițială a legii 223/2015.

 

Back to top button