Consiliul Judeţean

Consilierii județeni au aprobat: Modificări ale proiectului privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea

În ședința ordinară din luna decembrie, consilierii județeni au aprobat, cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre privind actualizarea devizului general şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ,,Reabilitare, modernizare și extindere Spitalul Județean de Urgență Tulcea”, aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Tulcea nr. 104 din 31 iulie 2019.

Conform documentelor anexate la proiectul de hotărâre, în conformitate cu prevederile clauzei contractuale, antreprenorul a notificat Autoritatea Contractantă cu privire la o serie de neconcordanțe identificate în Cerințele Beneficiarului.

Mai exact, spun reprezentanții constructorului, în urma conformării la cerințele Inspectoratului pentru Situații de Urgență apar modificări la specialitatea Arhitectură, Rezistență, Instalații prin apariția de cantități suplimentare.

De asemenea, se impune construirea unei pasarele de legătură între Corpul A si Corpul C, care în documentația inițială nu era prevăzută.

În cadrul ședinței, reprezentanții constructorului au prezentat consilierilor întreg proiectul referitor la modernizarea Spitalului Județean de Urgență Tulcea, făcând referire atât la pasarela impusă conform normelor ISU, cât și la benzile de evacuare a pacienților (inclusiv a celor aflați pe targă).

Corpurile existente vor fi legate cu niște pasarele de corpul nou propus. Aceste pasarele vor fi realizate din două motive: pentru a asigura circulația fluentă între corpurile de clădire, dar și pentru a asigura partea de securitate la incendiu, având în vedere faptul că în corpul comun C vom avea multe case de scară de evacuare care sunt conformate și pentru evacuarea persoanelor pe targă, un element foarte important în contextul actual. De asemenea, pe latura corpului C vom avea două case de scară deschise, care au ca scop evacuarea persoanelor“, a declarat arh. Kover Orsolya Maria.

 

 

 

 

 

 

Back to top button