Educaţie

Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea şi-a premiat voluntarii #solidariucrainei

Zilele trecute, la sala de festivităţi a Palatului Copiilor, a avut loc ceremonia de decernare a meritelor pentru voluntarii ce au activat la punctul de trecere al frontierei Isaccea-Orlovka. Voluntarii recrutaţi de Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea au activat indiferent de vremea de afară în slujba păcii şi și-au rupt din timpul lor ore, zile sau chiar săptămâni, pentru a le lumina viețile celor care au fugit din calea războiului aflat la granițele României.
„Consiliul Județean al Elevilor Tulcea a început această iniţiativă prin mobilizarea fiecărui elev doritor, să se înscrie în Grupul de voluntari CJE Tulcea. Astfel, s-au strâns un număr de peste o sută de elevi iar mai mult de jumătate dintre ei au rămas activi pe tot parcursul acestor luni. Trebuie să subliniez faptul că această iniţiativă a fost susţinută şi de parteneriatul pe care l-am avut cu Fundaţia Maria Luisa de Moreno.
Nu am promovat absenteismul de la şcoală, astfel că activitatea de voluntariat s-a desfăşurat de către elevii voluntari în afara orelor de curs.
Elevii au oferit ajutor la tarabele cu diferite produse şi alimente destinate refugiaţilor, îngrijirea corturilor, încărcarea şi descărcarea tirurilor şi împărţirea ceaiului cald după punctul de control. Dintre cei activi şi foarte activi, cu sprijinul Fundaţiei Maria Luisa de Moreno am reuşit să premiem simbolic 22 dintre voluntari la o festivitate la care au fost prezenţi subprefectul judeţului Tulcea, Nicolae Topoleanu şi inspectorul şcolar general adjunct Constantin Coca” a declarat Anisia Rusu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor.

Back to top button