fbpx
Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: ,, Dumnezeu să ajute Ucraina să treacă cu bine peste acest război”!

Rusia a început războiul în Ucraina. Explozii în mai multe oraşe. Trupele ruse au atacat, joi dimineața, graniţa ucraineană în zona fronierei cu Belarus, a informat serviciul de frontieră ucrainean, în regiunile Luhansk, Sumî, Harkov, Cernihiv şi Jitomir.

Rusia spune că ţinteşte infrastructura militară, nu oraşele din Ucraina. Cu toate acestea, sunt auzite explozii în Kiev, Odessa, Harkov și în estul Ucrainei.

Presa relatează că sute de militari ucraineni au murit deja.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat joi introducerea legii marţiale în toate teritoriile ţării.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a cerut lumii să acţioneze imediat ca răspuns la operaţiunea militară a Rusiei în ţară.

USR cere Guvernului să facă tot ce este posibil pentru a ajuta Ucraina și poporul ucrainean. Nu contează că suntem acum în opoziție, vom sprijini aceste eforturi cu tot ce putem.

Agresiunea rusă nu poate fi în niciun fel justificată sau acceptată. De aceea nu putem asista pasivi la distrugerea unui stat și a unei națiuni, a căror unică vină a fost că au vrut să își decidă singure soarta.

Trebuie să ne gândim la copiii, mamele și la toți civilii aflați acum sub bombe rusești.

Federația Rusă trebuie să suporte acum întreaga forță a sancțiunilor internaționale.

Rusia încalcă legislația internațională, încearcă sa arunce în aer aranjamentele europene de securitate care ne-au asigurat pacea în ultimele zeci de ani.

România e protejată în NATO și UE. Acesta e dividendul sacrificiilor făcute pentru aderare.

Rusia pune în pericol întreaga Europă și întreaga lume prin aceste acțiuni.

USR condamnă agresiunea rusă asupra Ucrainei și reafirmă dreptul suveran al oricărui popor de a decide asupra propriei sorți.

USR va susține permanent rezolvarea prin metode diplomatice a oricăror neînțelegeri și, în același timp, rezistența fermă în fața șantajului, a amenințărilor și a politicii de forță.

Costel Vicol, senator USR Tulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button