Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: ,,Frăția PNL-PSD pentru un tun imobiliar de 500 de milioane de euro”

USR a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a opri marea hoție PSD-PNL, însă a fost în zadar.

Coaliția PNL-PSD funcționează deja de minune, iar obiectivele ei sunt unele foarte precise. Afacerea imobiliară – cadoul de 500 de milioane de euro de la Romexpo (pentru dezvoltarea unui complex imobiliar) reprezintă practic, sigiliul parteneriatului lor.

În urma voturilor de ieri, din Senat, terenul în suprafață de 46 de ha de la Romexpo, va trece din proprietatea privată a statului (Regia Autonomă a Patrimoniului de Stat) către Camera de Comerț și Industrii, pentru un megaproiect imobiliar dezvoltat de către CCIR cu o entitate privată.

USR PLUS a fost singurul partid care a votat împotrivă și singurul partid care susține în continuare că este nevoie ca activele statului să fie valorificate în mod transparent, printr-o licitație publică deschisă conform Codului Administrativ, astfel încât proprietatea statului să fie valorificată.

USR este pro-investiții și pro-susținerea inițiativelor private ca resurse de creștere economică. Însă, vom fi mereu împotriva bătăii de joc la adresa banilor publici și a proprietăților statului.

Suntem țara în care oferim gratuit zeci de hectare de teren în plin centrul capitalei, în loc să le valorificăm pentru a completa veniturile oamenilor, căci tot vorbim de reforma sistemului de pensii.

Oferim gratuit terenuri unor megaproiecte imobiliare, în timp ce atingem recordul la taxe și impozite, impozităm jumătate din munca unui om, impozităm și sărăcia.

Să sperăm totuși că proiectul de lege nu va trece de Camera Deputaților!

Poate noua alianță va conștientiza gravitatea acțiunilor ei, până nu va fi prea târziu.

Chiar și din opoziție, vom face tot ce ține de noi pentru a stopa jaful din bani publici.

Costel Vicol, senator USR Tulcea

Back to top button