fbpx
Tulcea

Cristian Ghinea la workshop-ul USR de la Mahmudia: ”Suntem pregătiți să guvernăm România!”

Filiala USR Tulcea a organizat în perioada 14-15 iulie 2023, la Mahmudia, cu participarea conducerii filialelor din județele Constanța, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Galați un workshop regional la care au participat ca invitați  europarlamentarul Vlad Botoș,  deputatul  Dan Barna,  în calitate de vicepreședinte USR și, nu în ultimul rând,  Cristian Ghinea, coordonatorul  Departamentului Politici Publice USR. Evenimentul de la Mahmudia, de la care nu au lipsit deputatul Eugen Terente, președintele USR județ Tulcea, senatorul Costel Vicol, președinte USR municipiul Tulcea, Tatiana Haliț, consilier municipal precum și majoritatea membrilor din biroul județean de conducere USR Tulcea, s-a dovedit a fi un bun prilej de pregătire a scrutinurilor de anul viitor, iar prezența unuia dintre europarlamentarii USR, Vlad Botoș, a dovedit clar că prima miză a USR este scrutinul pentru elegerile europarlamentare de la începutul lunii iunie 2024.
Workshop-ul de la Mahmudia a avut prezentări susținute de Raimar Wagner de la Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate și avocatul Oana Anghel care au vorbit despre negocieri și compromis în politică respectiv pregătirea procesului electoral pentru alegerile locale de anul viitor, însă prezentările făcute de Cristian Ghinea și Corina Atanasiu au prezentat o ”radiografie la zi” a României guvernată de PSD și PNL, concluzia coordonatorului  Departamentului Politici Publice USR fiind aceea că România are nevoie și azi de o guvernare USR!

Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului Politici Publice din USR, a declarat în timpul conferinței de presă că ”în PNRR, sunt jaloane cărora le-a trecut timpul şi nu există interes pentru ca aceste lucruri să se întâmple. Dacă mă întrebaţi pe mine, nu avem baroni locali care să se intereseze de ele, pentru că dacă ne uităm la drumuri, chiar şi la infrastructura socială şi medicală, există câte un om care se duce la poarta ministrului PSD sau PNL, bate acolo şi cere bani, ceea ce este ok pentru ei. E un mecanism politic de scurtcircuitare a impotenţei birocratice. Pentru microbuze, trenuri nu se bate nimeni şi atunci suntem în întârziere.”
Tot Cristian Ghinea, a anunţat că săptămâna viitoare se va publica raportul regulat privind PNRR, întocmit de USR care arată că România în acest moment se împrumută cu 1300 de euro pe secundă. ” Ar trebui să fim chibzuiţi, să folosim foarte bine banii din PNRR, ca înlocuitor al cheltuirii de la buget a banilor pentru investiţii, Comisia Europeană fiind foarte îngrijorată pe acest subiect.” – a mai spus  Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului Politici Publice din USR,
Mai jos, conferița de presă susținută de europarlamentarul Vlad Botoș,  deputatul  Dan Barna, fostul ministru  Cristian Ghinea,  alături de președintele USR Tulcea, Eugen Terente.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button