fbpx
Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: ”Greva profesorilor se poate încheia luni dacă PSD și PNL votează o inițiativă legislativă USR”

Greva profesorilor se poate încheia luni, dacă coaliția de guvernare este dispusă să scoată de la sertar o inițiativă legislativă USR care zace la Camera Deputaților de exact un an de zile.
Este vorba despre Pl-x nr. 379/2022 Propunere legislativă pentru modificarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Pentru ca toate revendicările profesorilor să fie îndeplinite, USR a depus azi la Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților un amendament care prevede că salariile profesorilor vor crește începând cu 1 ianuarie 2024, iar salariul profesorului debutant cu studii superioare va începe de la salariul mediu brut.
Adoptarea inițiativei USR ar înlocui așa-zisul “memorandum” care nu are nicio valoare juridică în instanță cu un act cu putere de lege.
Inițiativa USR, care a fost respinsă de Senat în urmă cu un an de PSD și PNL, poate fi dezbătută luni dimineața de comisia pentru muncă din Camera Deputaților, iar raportul comisiei poate fi supus apoi votului din Plen, tot în sesiunea de luni. Dacă este adoptată, luni seara, Președintele Iohannis o poate promulga, iar marți poate fi publicată în Monitorul Oficial, devenind lege.”, a transmis senatorul USR Tulcea, Costel Vicol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button